Градоначелник обишао асфалтирање у Белошевцу и комплетно завршен пут ка Мрчићу

Почетак » Градоначелник обишао асфалтирање у Белошевцу и комплетно завршен пут ка Мрчићу » Актуелно » Градоначелник обишао асфалтирање у Белошевцу и комплетно завршен пут ка Мрчићу

У селу Белошевац асфалтира се 400 метара пута, ширине четири метра, у делу где живи доста људи, што је један од главних критеријума када градска власт опредељује приоритете за асфалтирање. Радове изводи предузеће „Инграп омни“ у оквиру буџетске линије од 30 милиона динара, коју је град Ваљево определио за асфалтирање сеоских путева.

Данас су ове радове обишли и са извођачима и надзором разговарали представници града Ваљева, градоначелник др Слободан Гвозденовић и заменик председника Скупштине града Михаило Милутиновић и уверили се да радови добро напредују и да ће пут већ данас добити асфалтни застор.

„Систематично и системски решавамо све проблеме, па тако и инфраструктуру. Овде ће бити урађене и банкине и прокопани канали, дакле све оно што је неопходно да би пут у дужем периоду био онако како треба и како ваља. Хоћу још једанпут да нагласим да ћемо радити системски и систематично“, рекао је градоначелник приликом обиласка радова.

Он је рекао да ће се у Паунама од сутра радити 600 метара пута, тако да ће у скоријем периоду бити решен највећи број проблема путне инфраструктуре.

„Ова околна села Белошевац, Пауне, Мрчић, Ђурђевац и све што гравитира ка мионичкој општини ће бити урађено онако како потребе, живот и време налажу, тамо где има људи и где тај пут покрива 30, 40, 50 домаћинстава. Да радимо збрда-здола, то ова градска власт неће и не жели. Ви сте свесни да смо и ове године добили доста средстава из ЈП „Путеви Србије“, да нам српска Влада стоји на располагању и да је Дарко Глишић много учинио да добијемо та средства. Конкретно ова деоница се гради из средстава које је град својим буџетом определио за асфалтирање сеоских путева и то је она јавна набавка о којој смо већ причали, од 30 милиона динара. Тако да очекујем да у наредних десетак дана завршимо ту јавну набавку у ребалансу буџета, који ће бити у петак, 19. јула на Скупштини града, када ћемо определити још средстава за сеоске путеве. Апсолутно водимо рачуна како о градском подручју, тако и о сеоском“, поручио је градоначелник.

Након ребаланса буџета биће настављени радови, а према градоначелниковим речима се очекује да ће до краја године бити асфалтирано између седам и осам километара.

„То није мало, јер смо у последњих годину и по дана у интензивном грађењу сеоских путева. Још једанпут подвлачим, Ваљево је једно велико градилиште у 2019. години, што сам и рекао у 2018. години када смо усвајали буџет, да ћемо ове године интензивно радити и да људи то просто препознају и виде ко има емпатију за грађане и ко служи народу и брине за њих. Још око тридесетак милиона ће бити опредељено за асфалтирање сеоских путева.

Градоначелник је обишао и недавно завршену деоницу пута ка Мрчићу, која је асфалтирана у дужини од 2, 3 километра. Он је задовољан зато што је завршен посао на компелтној реконструкцији пута од Обилазнице до границе са мионичком општином, у дужини од 5,5 километара. Како каже, ова реконструкција је прва након више деценија од последењег асфалтирања овог пута. Радове је извело Предузеће за путеве, које је финансирало ЈП „Путеви Србије“, новцем који је за ове намене Ваљеву доделила Влада Србије.

„Не сећам се које је године овај пут реконструисан, али мислим да је Среја Јанковић тада био председник Општине. Знам да сам ја тада био у основној школи, али свих ових деценија и година није било темељне реконструкције овог пута. Нешто се крпило, нешто се радило, али овога пута смо комплетно урадили ову деоницу и ја то подвлачим, идемо у стварање амбијенталних целина. Значи, уређена је главна саобраћајница за ова села, а настављамо и даље. Оно што сам обећао пре две године да ћемо урадити овај пут и урађено је. Ово је најкраћи пут до Мионице, а то најбоље знају они који иду на купање у Врујце и уопште сви који иду према Мионици.

Пут се радио из две фазе. Прва је урађена пре две године до фабрике „Вали“, а ово је друга фаза и задовољан сам што сам испунио обећање да ћу до краја мандата урадити овај пут до дела који припада граду Ваљеву. Укупна дужина пута који је урађен је 5,5 километара. Прва фаза је била три, а ова друга фаза 2,3 километара“, закључио је градоначелник на крају обиласка целе деонице пута и још једном се захвалио Влади Србије која је одвојила новац за овај пут.