Градоначелник отворио акцију Музеја

Почетак » Градоначелник отворио акцију Музеја » Вести » Градоначелник отворио акцију Музеја

Акција Народног музеја „Да ли сте били у вашем музеју?“ отворена је данас, посетом градоначелника Зорана Јаковљевића. Поред градоначелника, позив суграђанима да посете Музеј, својим доласком упутили су и чланови Градског већа Душан Арсенић и Владимир Ђокић, чланови Управног одбора Музеја, медији и остали Ваљевци. Првог дана ове акције која ће трајати целог новембра, одржана је и конференција за новинаре, на којој су директор Музеја Владимир Кривошејев и градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, позвали Ваљевце да посете Народни музеј и тако допринесу промени лоше праксе да најбољи музеј у Србији, најмање посећују управо Ваљевци.

У ову акцију укључили су се многи приватници, институције и медији у Ваљеву, који су обезбедили да набављањем купона, Ваљевци могу доћи до попуста на услуге у Музеју и до бесплатне кафе у музејском клубу.
Током новембра, радно време Музеја, које је од 10 до 18 часова, петком ће бити продужено до 22 сата. Сви ученици школа са територије града Ваљева имаће попуст од 50 одсто за организоване посете Музеју, а за појединачне посетиоце, улазнице ће за доносиоце бонус купона бити снижене за 30 одсто, а петком од 18 до 22 сата и за 50 одсто.
Посета градоначелника Ваљева је несвакидашња и зато што је Зоран Јаковљевић први челник града, који је дошао у званичнуи посету Народном музеју и купио улазницу, као и сваки посетилац. Сви досадашњи функционери, углавном су у Музеј долазили доводећи своје госте.

Leave a Comment