Градоначелник посетио прворођене бебе у 2021. години

Почетак » Градоначелник посетио прворођене бебе у 2021. години » Актуелно » Градоначелник посетио прворођене бебе у 2021. години

Прве бебе рођене у 2021. години Вукашина Коларевића и Теодора Ђаковића и њихове родитеље, данас је посетио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић.

Првог јануара у 11:04 часова, породила се Ранковић Ивана и родила дечака Вукашина. За Српску Нову годину у 00:12 часова, породила се Ђаковић Ивана и родила дечака Теодора.У складу са Одлуком о награђивању породица са територије града Ваљева, које су прве добиле бебе 1. јануара за Нову годину и 14. јануара за Српску Нову годину,  градоначелник је обишао ове две породице и уручио им по 50.000 динара, a бебе су дариване пакетом квалитетне козметике, флашица и осталих потрепштина за новорођенчад.

Градоначелник Лазар Гојковић је честитао родитељима и пожелео им пуно здравља и среће у животу.„Једна од најлепших дужности градоначелника је да види бебе и уручи ваучере. Родитељство је једна од најлепших ствари и ово је заиста леп почетак године за све нас, a Град ће и даље водити рачуна о деци и њиховом развоју и будућности“, рекао је градоначелник Ваљева.

Да подсетимо да се у оквиру програма Социјалне и дечије заштите, од 1. јануара 2021. године, исплаћује једнократна новчана помоћ у износу од 40.000 динара за свако прво рођено дете у породици.