Градоначелник посетио прворођене бебе

Почетак » Градоначелник посетио прворођене бебе » Актуелно » Градоначелник посетио прворођене бебе

Прве бебе рођене у 2018. години Василија Недића и Јулију Марковић и њихове родитеље, данас је посетио градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

Он је обишао ове две породице и уручио им по 20.000 динара и поклон пакет неопходних ствари за бебе, у складу са Одлуком о награђивању породица са територије града Ваљева, које су прве добиле бебе 1. јануара за Нову годину и 14. јануара за Српску Нову годину.

У разговору са родитељима, градоначелник се распитивао о томе како су протекле трудноће и порођаји, али и како се сналазе новопечени родитељи.

„Уживала сам током целе трудноће, породила сам се природно, у термину, 1. јануара у 15 часова. Болови са све порођајем су трајали 45 минута и свакој жени бих препоручила овакав начин порођаја, јер нема разлога за бригу и у питању је најлепши бол на свету. Прва три дана је био период навикавања, сада смо ухватили ритам, беба спава, сиса, све је супер. Много ми је значило што је муж присуствовао порођају и сматрам да би сваки муж требало да присуствује, јер је и за њега то било предивно искуство, а мени је много значило, рекла је мама Јелена.

„Захваљујемо се градоначелнику на посети и надамо се да ће наш пример бар мало утицати на свест грађана да нам је потребно повећање наталитета, јер како само чули, мали је број беба рођених прошле године. Желимо да ове године буде бар дупло већи број рођених беба“, рекли су Јелена (21) и Слободан (27) Недић, мама и тата малог Василија.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је рекао да најважније да је порођај протекао у најбољем реду и честитао дежурном лекару Ненаду Димитријевићу на добро обављеном порођају.

„Ваљевско породилиште је пројектовано за 3.000 порођаја, али тај број је дупло мањи. Пошто се порађају жене из целог региона, то је око 1300,1400 порођаја годишње. Породилиште је најзначајнија тачка у болници и што би рекао мој бивши начелник др Живко Илић, неуралгична тачка болнице. Ту су и радост и срећа родитеља када се све лепо заврши, а готово увек се све лепо заврши. Задовољан сам што сте овако млади и сложни, што Јелена доји бебу и није од размажених породиља које одмах прекидају дојење и чувају груди. Свакако да ћемо се потрудити, као Град и ја као градоначелник и гинеколог, да на сваки начин помогнемо Ваљевској болници и Дому здравља, Одељењу за вантелесну оплодњу и надамо се да ће ове године бити више од 1.400 беба“, рекао је градоначелник.

За Српску Нову годину, у 1.50 часова природно се породила Јована Марковић (23), која у браку са Милошем (30) има трогодишњег сина Петра.

„Радује ме што се природно породила, јер се последњих година повећао број царских резова, а треба тежити природном порођају. Све честитке и докторки Жељки Марић и желим вам све најбоље у Новој години“, поздравио је породицу Марковић градоначелник др Слободан Гвозденовић.

Сестри се највише обрадовао брат Петар, који је лепо прихватио новог члана породице, а мама Јована је рекла да је беба много добра и да први дани по доласку кући протичу без проблема. Она се захвалила граду Ваљеву и градоначелнику на посети и рекла да ће од новца који су добили, купити ствари неопходне за бебу.

Поред новчаног дела, који износи 20.000 динара, бебе су дариване пакетом квалитетне козметике, пелена, флашица и осталих потрепштина за новорођенчад.