Градоначелник поздравио ђаке прваке

Почетак » Градоначелник поздравио ђаке прваке » Вести » Градоначелник поздравио ђаке прваке

Први школски дан за 809 првака на територији Града Ваљева, од чега 655 у самом Ваљеву, био је повод да Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић посети 1.Основну школу. Градоначелник је поздравио најмлађе основце и обећао да ће градска власт учинити све да им обезбеди сигурно детињство, али и перспективу да када порасту остану да живе у Ваљеву.
Први човек Града је нагласио да је за ову 2008. годину из буджета Града издвојено скоро 30 милиона динара за инвестиције у образовању. Од тога, 18 милиона за основно, а скоро 12 милиона за средње образовање. За набавку школске опреме-намештаја, рачунара и спортске опреме, опредељено је скоро 13 милиона динара.
“За све градске основне и средње школе уведен је спољни видео надзор. Вредност ових радова је преко четири милиона динара. Значајније од новца који смо одвојили, јесте чињеница да ће на овај начин бити побољшана безбедност наше деце”, рекао је Градоначелник.
Прошлогодишњи прваци су за своје нове другове и госте из Градске управе приредили и програм уз рецитације, игру и песму.

Leave a Comment