Градоначелник примио словеначке кошаркаше

Почетак » Градоначелник примио словеначке кошаркаше » Вести » Градоначелник примио словеначке кошаркаше

Уочи вечерашње утакмице ветерана Колубарске лиге и словеначке екипе „Збогом памети“, данас је кошаркашке ветеране из словеначког града Копра примио градоначелник Ваљева Зоран . „Ово могао бити почетак обнављања сарадње Ваљева и Копра. Ми смо синоћ причали о поновном повезивању Ваљева и Копр, јер је некада давно, на улазу  Ваљево стајала табла са списком збратимљених градова. Захваљујем се што сте дошли и што ћемо уприличити јеан овакав спектакл у Ваљеву. Ово је дефинитивно промоција здравог живота у нашем граду“, рекао је градоначелник Ваљева.

У екипи „Збогом памети“ из Копра играју и некадашњи првотимци љубљанске Олимпије и државни репрезентативци Славко Котник, Златко Шантељ и Митја Муха. Та екипа постоји 20 година и редовни је учесник европских и светских такмичења кошаркаша ветерана на којима је постизала запажене резултате. Ђани Флего се захвалио градоначелнику на позиву и пријему, истичући да је ово почетак сарадње и да ће Ваљевци сигурно доћи у узвратну посету Копру.

„Када сам преко електронске поште обавестио о доласку у Ваљево, дечки су одмах рекли да. Како је рекао градоначелник, постојимо већ двадесет година, па је и ова посета у склопу обележавања јубилеја. Први утисци су да је напорно, а тек је почело. Покушали сте нам уништити глqавног играча, али нисте успели“, рекао је Флего, мислећи на умор после дочека и ноћног провода који су имали прошле ноћи у Ваљеву.

За селекцију Колубарске баскет лиге, која је покренута ове године, играће неколико бивших кошаркаша Металца и Студента међу којима је и градоначелник Јаковљевић. Данашњем пријему у Скупштини града присуствовао је и најбољи ваљевски кошаркаш свих времена Бранко Ковачевић. Селекција ваљевских кошаркашких ветерана боравиће у Копру у јуну или јулу, а вечерашња утакмица у Хали спортова заказана је за 18 сати.

Leave a Comment