Градоначелник разговарао са амбасадором Србије у Индији Владимиром Марићем

Почетак » Градоначелник разговарао са амбасадором Србије у Индији Владимиром Марићем » Вести » Градоначелник разговарао са амбасадором Србије у Индији Владимиром Марићем
 
Новог амбасадора Србије у Индији, Ваљевца Владимира Марића јуче је примио градоначелник Ваљева Станко Терзић. У разговору са представницима града Ваљева, Регионалне привредне коморе Ваљево и групом привредника, нови амбасадор је рекао да за две седмице креће у Индију, спреман да унапреди односе са овом пријатељском земљом. Са другом најмногољуднијом земљом на свету Србија има беспрекорну сарадњу на политичком нивоу, тако да ће током трајања амбасадaрског мандата радити на продубљивању економских односа, рекао је амбасадор Марић.
 
Владимир Марић је нагласио да је већ обишао неке градове и привреднике по Србији који сарађају са Индијом и да трговински односи већ постоје, као и могућности за њихов развој. Поред Индије, амбасада Србије је задужена и за Бангладеш, Непал, Бутан, Малдиве и Авганистан, земље које представљају нова и неискоришћена тржишта за Србију. Учешћа на сајмовима, проналажења стратешких партнера и потенцијалних инвеститора, само су неке од области у којима ће привредници из Србије имати подршку нове гарнитуре дипломата у Индији, коју предводи Владимир Марић.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић је изразио задовољство што је наш суграђанин изабран за овако важан посао. Локална самоуправа, као и Регионална привредна комора Ваљева ће бити на располагању привредницима, али и амбасади, како би посредовали и олакшали пословање онима који се, упркос удаљености, одлуче да послују са овим делом света чија је привреда у развоју, истакао је градоначелник Ваљева.
 
Привредници који су присуствовали састанку захвалили су се на могућности да се упознају са амбасадором Србије и да успоставе контакте, јер препознају могућности да своје привредне активности прошире и на овај део Азије.
 
 

Leave a Comment