Градоначелник са мештанима МЗ „Јабланица“ о водоснабдевању

Почетак » Градоначелник са мештанима МЗ „Јабланица“ о водоснабдевању » Актуелно » Градоначелник са мештанима МЗ „Јабланица“ о водоснабдевању

Nivo slider: no attached images, or only one attached image…

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвоздновић и директор ЈП „Колубара“ Зоран Митровић разговарали су данас са представницима МЗ „Јабланица“. Ова месна заједница обухвата шест села, која гравитирају ка брани „Стубо- Ровни“ и мештани већ дуже време имају проблема са водоснабдевањем, због чега су тражили пријем код градоначелника.

Представници МЗ „Јабланица“ упознали су градоначелника са проблемом водоснабдевања ових села, који је вишегодишњи, али је кулминирао у последње време. Истакли су да се вода неравномерно распоређује, због чега ова села често и дуго немају воду. Изразили су сумње у рад појединих радника ЈКП „Водовод“, који преусмеравају воду у своја села, као и неажурно отклањање кварова на цевоводу, због чега се бележе велики губици у води.

Градоначелник Ваљева и директор „Колубаре“ су обећали представницима МЗ „Јабланица“ да ће у најскорије време разговарати са директором ЈКП „Водовод – Ваљево“, како би у најкраћем року били отклоњени кварови и проблеми на које указују мештани.

Градоначелник Гвозденовић је рекао да је приликом недавне посете Словенији имао прилику да види напредну технологију, која може заменити постојећу фабрику за прераду воде у подбранском делу, која је предимензионирана и скупа за потребе ових села.

Град ће обезбедити новац за набавку ове мини фабрике, која је у форми контејнера за воду, са комплетно аутоматизованим управљањем, чиме би се убрзо могао решити проблем водоснабдевања овог дела ваљевског краја, речено је на данашњем састанку.