Градоначелник са младим и успешним Ваљевцима о развоју града

Почетак » Градоначелник са младим и успешним Ваљевцима о развоју града » Вести » Градоначелник са младим и успешним Ваљевцима о развоју града
„Већ ова група вас који сте присутни, чинила би једно сјајно Градско веће, које би омогућило да се град незаустављиво развија “, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић на првом састанку одржаном у суботу, 11. јула са младим и успешним Ваљевцима који живе и раде у Београду. Седморо Ваљеваца који су се овом приликом окупили заиста су показали да су веома заинтересовани за дешавања у граду и његов развој, али и да су спремни да на сваки начин помогну у напретку Ваљева. Послови којима се баве и у којима су изузетно успешни, још један су доказ тезе да је Ваљево расадник младих и паметних људи.
 
Састанку су присуствовали Лана Ристић, из Одељења за управљање пројектима у Министарству животне средине и просторног планирања, Филип Ђоковић, који се налази на докторским студијама, а предаје на Факултету „Сингидунум“ у Ваљеву и Београду, Бранко Павловић, придружени члан Извршног одбора Делта Ђенерали осигурања, Милан Стаменић, руководилац у „Гранд кафи“, Александар Ђукић, менаџер у консултантској кући „Прајсвотерхаус Куперс“, Душко Давидовић, менаџер у шведској фирми „Шнајдер Електрик“, Милош Јокић, један од три главна пројектанта у Саобраћајном институту „ЦИП“.
 
Први у низу састанака градоначелника са Ваљевцима који раде у разним фирмама, државним установама и институцијама замишљен је као процес формирања Савета градоначелника, групе која би лобирала за свој град и на било који начин помагала да се град позиционира у процесима који нам предстоје.
Градоначелник Ваљева госте је укратко упознао са ситуацијом у којој се град налази. „Највећи проблем Ваљева у овом тренутку могао би се укратко описати као нерешени имовинско-правни односи на нашој територији и недовољно добри људски ресурси“, рекао је градоначелник.
 
Ваљевци на раду у Београду показали су велико интересовање за Визију развоја града до 2020. године, сложивши се да је то један од најважнијих докумената из кога ће проистећи сви конкретни пројекти који ће омогућити приступ разним финансијским фондовима. На састанку су се чули и конкретни предлози о приоритетима развоја ваљевског краја, па су се тако наметнуле теме развоја туризма, пољопривреде, изградње аеродрома и многе друге.
 
Пре овог састанка контактиран је велики број Ваљеваца који раде у Београду. Сви су поздравили ову идеју и обећали да ће се укључити у неке наредне скупове, који ће се организовати већ почетком јесени, када се заврши сезона годишњих одмора, због чега су многи били спречени да присуствују овом првом окупљању. Све предлоге са именима, функцијама и контактима Ваљеваца за које сматрате да се могу и желе укључити у ову акцију, пошаљите на адресу [email protected].
 
 

Leave a Comment