Градоначелник са младима у Актив центру и новинарима телевизије Б92

Почетак » Градоначелник са младима у Актив центру и новинарима телевизије Б92 » Вести » Градоначелник са младима у Актив центру и новинарима телевизије Б92
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић посетио је данас „Актив центар“ у Националној служби за запошљавање Филијале Ваљево, где је разговарао са  незапосленим младим људима, који су активно приступили тражењу посла користећи све предности „Актив центра“ у благовременом добијању информација о слободним радним местима. Градоначелник је овом приликом истакао да град улаже и додатне напоре да створи услове за отварање нових  радних места, упркос свим тешкоћама које су условљене лошом економском ситуацијом. Он је скренуо пажњу младима да морају интензивно пратити све нове информације које сада могу добити на једном месту, претрагом web презентације „Актив центра“ или доласком лично у овај модерно уређен простор.
 
„Пројекат „Актив центар“  један је од седам микро-пројеката који град Ваљево реализује у сарадњи са Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу“, рекао је овом приликом градоначелник Јаковљевић у изјави новинарима телевизије Б92, који су данас у „Актив центру“ Националне службе за запошљавање Филијале Ваљево, снимили рубрику која ће бити емитована у уторак, 8.септембра, у 13.30 часова, у емисији „Шљака“.  „Основни проблем у целој Србији, па и у граду Ваљеву је незапосленост“, оценио је градоначелник Ваљева. „ Сви пројекти који се тичу решења тог проблема, град апсолутно подржава. Износ од 1,6 милиона динара, није значајно велики, али је ефекат изванредан. И сами сте се уверили овде у „Актив центру“, колико се незапослених лица интересује за посао, то нису само они који су незапослени, већ и они које хоће да промене посао, студенти и сви остали. „Актив“ је једна добра прича и зато ју је град Ваљево и подржао“.
 
Иначе, „Актив центар“ је први ове врсте у Србији. Постоји већ шест месеци, с циљем да прерасте у редовну активност НСЗ Филијале у Ваљеву. До сада је Центар посетило 932 лица, од тога њих 892 је попунило упитник, где су навели најчешће препреке са којима се сусрећу при запошљавању, као и предлоге за њихово превазилажење. Према расположивим подацима, између 15 и 20 одсто лица која су посетила овај Центар и попунила анкетни упитник, запослило се.

Leave a Comment