Градоначелник у Бриселу

Почетак » Градоначелник у Бриселу » Вести » Градоначелник у Бриселу

Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић боравиће ове седмице у Белгији, где ће учествовати у Радионици о програмима заштите животне средине у земљама Западног Балкана и Азије- очекивањима и перспективама после 2010. године, која се одржава 5.  и 6. новембра у Бриселу. Овај скуп организује чешко Министарство за заштиту животне средине, Регионални центар за заштиту животне средине за Централну и Источну Европу и чешка Канцеларија за истраживање и развој, уз помоћ Сталне делегације Чешке Републике у Европској Унији .

Циљ скупа је представљање, како билатералних, тако и активности Европске комисије у регионима и будуће перспективе и потребе земаља корисника. Биће речи и о могућностима пружања помоћи Европске комисије и земаља чланица државама које учествују у пројектима везаним за заштиту и унапређење животне средине.

Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и технички директор ЈКП „Колубара“ Милан Милутиновић упознаће присутне о могућностима за међурегионалну сарадњу у Србији. Презентацијом Ваљева и Колубарског округа биће представљен Локални еколошки акциони план и будући приоритетни пројекти везани за унапређење ситуације у области екологије и заштите животне средине у овом крају. Неке од тема су изградња регионалне депоније, водоснабдевања и топлификације града.

На скупу ће говорити чланови Европског парламента, Европске комисије, представници надлежних министарстава Чешке, Србије, Црне Горе и Монголије и компанија које су ангажоване на овим пројектима.

 

Leave a Comment