Градоначелник у посети Пословном факултету

Почетак » Градоначелник у посети Пословном факултету » Вести » Градоначелник у посети Пословном факултету

 

 

Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић се упознао са капацитетима прве наменски грађене зграде за факултетску наставу у Ваљеву и са Управом Факултета разговарао о видовима сарадње Града и Пословног факултета. Представљен му је и програм перманентног образовања који ће Пословни факултет ускоро понудити привреди и јавним институцијама, са циљем да унапреди стручна знања и способности запослених и тиме пружи допринос развоју локалне заједнице.

 
Градоначелник је изразио велико задовољство инвестицијом Универзитета Сингидунум у зграду факултета у Ваљеву. „Управо припремамо Визију и Стратегију развоја Ваљева до 2020. године. У досадашњим разговорима као један од праваца развоја намеће се да Ваљево постане центар образовања, поготово високошколског, овог дела Србије. У том смислу, све ово што раде Пословни факултет и Универзитет Сингидунум у Ваљеву, сматрам врло значајним за град. Изузетно сам задовољан што се налазим овде и уверен сам да можемо доста сарађивати у интересу Ваљева и ваших студената“, рекао је градоначелник Јаковљевић.
 
У организацији Студентског парламента, градоначелник је провео више од сат времена у занимљивом и обострано корисном разговору са групом студената свих година Факултета. Студенте је, између осталог, занимало постоји ли Стратегија за запошљавање младих у Ваљеву, могућност сарадње студентских софтверских инкубатора и Градске управе, кораци на побољшању туристичке понуде, изградња инфраструктуре и смештајних капацитета на ваљевским планинама, стипендирање најбољих студената… Градоначелник је на поклон добио разгледнице Ваљева које су осмислиле студенткиње туризма Катарина Плећић и Александра Симић.
 
Већ на овом састанку договорена је прелиминарна сарадња у области е-управе и интернет сервиса, обуци туристичких водича, коришћењу мотива разгледница за градски календар итд. У разговору су чествовале и Тијана Тодоровић, секретар Кабинета Градоначелника, и Светлана Марковић, шеф Одсека за информисање и протокол.
 
 

Leave a Comment