Градоначелник у посети „Валију“

Почетак » Градоначелник у посети „Валију“ » Актуелно » Градоначелник у посети „Валију“

У оквиру обиласка великих индустријских погона, који послују у Ваљеву, градоначелник др Слободан Гвозденовић је посетио Фабрику чарапа и рубља „Вали“ у Белошевцу, где је са менаџментом фабрике разговарано о односима Града и овог великог предузећа.

Ова фабрика, која ради у оквиру Компаније „Golden Lady“ из Италије, запошљава више од 1000 радника. Градоначелник је у разговору са директорима Албертом Грасијем и Давидеом Грасијем информисан да је пословање у Србији стабилно и да су задовољни условима у Ваљеву.

„Имао сам то задовољство да обиђем погоне и да се уверим да су услови рада изнад просека. Просечна плата у прозводњи је за ваљевске прилике и више него задовољавајућа, што је за мене као градоначелника, веома битно.

Разговарали смо о стварима које Град може да учини за ову велику компанију, захвалио ми се директор Граси што смо асфалтирали око 3 километра пута кроз Белошевац до фабрике „Вали“. Разговарали смо и о ономе што ова компанија може да учини за Град, с обзиром на то да је ово велика фирма, која показује солидну друштвену одговорност, када су у питању Град и градске манифестације“, рекао је градоначелник након обиласка Фабрике „Вали“ и нагласио да ће он лично са сарадницима наставити и даље са обиласком индустријских постројења и свих оних компанија које су значајне за Град.

„Обилазићемо и мање и веће фабрике, као и оне који су претежно извозно оријентисане и који послују у Ваљеву. Мислим да ћемо за два месеца имати праву слику шта је најбитније у привреди Града и шта је потребно да се поправи, а да Град и ово градско руководство могу да учествују у томе и да олакшамо људима пословање“, закључио је градоначелник др Слободан Гвозденовић након обиласка једног од највећих привредних субјеката на територији града Ваљева.