Градоначелник угостио најбоље рваче Србије и Ваљева

Почетак » Градоначелник угостио најбоље рваче Србије и Ваљева » Актуелно » Градоначелник угостио најбоље рваче Србије и Ваљева

Кадетску репрезентацију Србије у рвању, која се налази на припремама у нашем граду,  као и представнике ваљевског клуба „Младост“ примио је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић. Градоначелник је  истакао да је Град препознао напоре и успехе овог клуба и да их подржава у њиховим напорима.

„Велико ми је задовољство да поздравим ове младе и успешне такмичаре и децу која су уложила своје слободно време и велики напор, да би дошли до медаља. Рвае је један од наших најтрофејнијих спортова и у великој Југославији, а и сада бележимо добре резултате. По броју појединачних медаља, у бившој Југославији је рвање било можда и на првом месту што се тиче олимпијских игара. Као град смо препознали значај рвања у Ваљеву и издвојили смо милион динара из средстава која су предвиђена за спорт. Драго ми је што је са нама Вук Лекић, сениорски репрезентативац и првак државе, тако да у Ваљеву можемо видети и једног државног првака, једног од врхунских спортиста у будућности“, рекао је градоначелник Ваљева.

Рвачи клуба „Младост“ нижу успехе у такмичењима од почетка године, а двојица рвача Вук Лекић и Страхиња Ђермановић су насупали за репрезентацију, чија је кадетска екипа почела припреме у Ваљеву за Европско првенство које предстоји половином маја у Скопљу.

„Остварили сте одличне резултате у свим категоријама, од пионира, кадета, јуниора до сениора и ветерана. То је веома значајно за град Ваљево, јер спадате у категорију борилачких спортова. Град је издвојио значајна средства, на основу ваших резултата и очекујте идуће године још већа средства. Ако овим темпом наставите да нижете резултате у грчко-римском и слободном стилу да помогнемо и у припремама и спортској опреми. Наш циљ је да помажемо врхунски спорт и да се он омасови“, истакао је Мирољуб Ивановић, члан Градског већа, задужен за спорт.

Рвач и тренер РК „Младост“ Марко Јовановић каже да су представници клуба спомињали да имају капацитете за врхунске резултате и развијање врхунског спорта.

„И ево, сада имамо инфраструктурне капацитете да примимо националну селекцију. Наш циљ је да у будућности браве репрезентативне селекције на припремама и ми ћемо са градом Ваљевом на томе радити. Такође, напоменуо бих врхунске резултате. Можемо да се похвалимо да имамо јединог врхунског спортисту у Ваљеву, а то је Вук Лекић, сениорски првак државе, Игор Лазаревић је на сениорском првенству државе био трећи, иако је прва година јуниора и Страхињу Ђермановића, који је јуниорски репрезентативац, који редовно иде на све припреме, кампове и учествује на међународним турнирима. Оно што је још интересантно је да ћемо ми, у сврху промоције рвања, да пружимо љубитељима спорта да на делу виде будућност српског рвања, сутра ћемо на „Студенту“ са почетком у 19 часова организовати један меч, између кадетске репрезентације Србије и РК „Младост“. Улаз је бесплатан и очекују нас узбудљиве борбе“, рекао је Марко Јовановић.

Илија Петровић, кадетски репрезентативац каже да је задовољан припремама у Ваљеву:
„Имамо добре услове смештаја и тренинга. Радимо са два тренера три пута дневно. Очекује нас Европско првенство средином маја и наша кадетска репрезентација изводи четири такмичара до 63, 80 и 92 килограма. Две су категорије олимпијске, а две нису и потрудићемо се да половином маја 17. и 18, када се одржава такмичење у Скопљу, донесемо што већи број медаља.“

Вук Лекић је рекао да му је година почела добро, освојио је 1. место у категорији „млађих сениора“, а потом и 1. место у слободном стилу за сениоре. „На тренингу ми се десила повреда и онемогућен сам да се такмичим. Надам се да ћу за месец дана да се опоравим“, рекао је Вук Лекић.