Градоначелник Ваљева: Отварање Коридора 11 од Београда до  Јужног Јадрана има огроман значај за Ваљево

Почетак » Градоначелник Ваљева: Отварање Коридора 11 од Београда до  Јужног Јадрана има огроман значај за Ваљево » Актуелно » Градоначелник Ваљева: Отварање Коридора 11 од Београда до  Јужног Јадрана има огроман значај за Ваљево

Отварање деонице  ауто-пута од Обреновца до Љига, од прворазредног је значаја за Колубарски округ и целу Западну Србију, јер скраћивањем путовања ка најважнијим дестинацијама у нашој земљи, ка Београду и Црној Гори на добитку су сви, грађани, привреда, туризам. Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић уочи отварања деонице ауто-пута од Обреновца до Љига, наводи део предности за овај крај.

„Отварање Коридора 11 од Београда до  Јужног Јадрана има огроман значај за Ваљево, пре свега за привреду и туризам Ваљева и то значи потпуно стављање у функцију ове индустријске зоне, коју је град купио 2017. године, тим пре што ће идуће године бити изграђен и пут М4 од Ваљева до Лајковца. А Дивчибаре као најатрактивнију туристичку дестинацију коју Ваљево нуди, приближиће Београду за непуних сат и по времена. Сама чињеница да ће Коридор 11  носити  име Милоша Обреновића, творца  модерне српске државе у  19. веку, одаје једну симболику, јер Александар Вучић је творац модерне  српске државе у 21. веку и чињеница да  је такав један  ентузијазам од стране председника  показан у стварању државе, апсолутно оправдава то да Коридор понесе име Милоша Обреновића. Мислим да су то две  упоредиве историјске личности, јер имам утисак да је стварање нове и модерне српске државе  у 21. веку  подједнако тежак задатак, као и онај који је неумрли кнез Милош Обреновић имао у 19. веку“,  каже градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

Ваљевски привредници изградњу ауто-пута виде као велику могућност унапређења пословања. Добитник награде града Ваљева за привреду  један од највећих привредника овог дела Србије, Богољуб Пантелић, власник компаније „Босис“ је и у постојећим условима успео да своју фирму позиционира као једну од најуспешнијих у Европи, у области  штампане и  каширане амбалаже.

„Опште је познато да је путна инфраструктура јако значајна за развој и раст привреде у једној земљи.Самим тим и овај ауто-пут који ће од Непричаве ићи према Београду и према Чачку, много ће допринети бржем, јачем и сигурнијем транспорту наших роба, као и  бржем доласку из Београда и мањем губљењу времена и самим тим повећању наше производње, јер ћемо моћи ефикасније да испоручујемо нашу робу на сталне дестинације. Повезивање једног Коридора са другим ће допринети да брже стигнемо до Ниша,  Суботице, тако да једва чекамо да се повеже Обреновац са  Београдом, Ваљево са Непричаваом и мислим да ће тада то бити најбоље за нас привреднике који желимо да што више радимо  и да нам роба што дуже протиче овим нашим путевима и што бољим путевима“, рекао је Богољуб Пантелић.