Градоначелник Ваљева у разговору са суграђанима

Почетак » Градоначелник Ваљева у разговору са суграђанима » Актуелно » Градоначелник Ваљева у разговору са суграђанима
1234567

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић, примио је данас суграђане у Малој сали Скупштине града у циљу сагледавања и решавања проблема са којима се суочавају и због којих траже подршку локалне самоуправе. Руководство ове Градске владе директним разговорима са суграђанима жели да доприносе побољшању комуникације са грађанима и да на тај начин повећава и степен поверења грађана у институције.

Грађани су са градоначелником и чланом Градског већа професором  др Мирољубом Ивановићем разговарали у вези проблема са стамбеним објектима, инфраструктурних проблема на сеоском и приградском подручју, решавања имовинско-правних односа, тражења финансијске помоћи, рeшавања комуналних проблема и асфалтирања пута у појединим деловима града.

У разговору са градоначелником породица Росић из Котешице предочила је инфраструктурне и комуналне  проблеме овог насељеног места. Њихова десеточлана породица као и остала домаћинства се свакодневно суочавају са проблемима прилазa стембеним објектима у обављању свакодневних обавеза. Самим тим што пут није асфалтиран деца отежано одлазе у школу. Градоначелник је обећао да ће у што скоријем року изаћи са сарадницима на терен и да ће овај проблем бити решен. Суграђанин Милош Пурић се такође суочава са сличним проблемом у два сокока Пурићи и Јанковићи на путу ка Ваљевској Каменици.

Један од проблема који су изложени на данашњем састанку је и тражење помоћи око куповине земљишта за фудбалски терен у Белошевцу. У тој месној заједници преко 200 суграђана аматерски се бави фудбалом, али како су без терена, они су принуђени да утакмице играју на страни. Приликом разговора наведено је да постоји ливада која би могла да се преуреди у фудбалски терен али нису у могућности да откупе то земљиште. Градоначелник је обећао помоћ, али у складу са законом и финансијским могућностима.

Проблем који суграђани имају дуги низ година, при реконструкцији својих кућа које су под заштитом Завода за заштиту споменика културе изнет је и на данашњем разговору са градоначелником. Конкретно је тражена помоћ и дозвола за кровну реконструкцију конака кнеза Јовице са ког свакодневно спада цреп. Први корак у решавању овог вишегодишњег проблема је састанак градоначелника др Слободана Гвозденовића са директорком Завода за заштиту споменика културе ради сагледавања стања и предузимања што хитнијих мера.

Градоначелник је најавио да ће разговори са суграђанима бити пракса и у наредном периоду.