Признање Капетан Миша Анастасијевић за најбоље ствараоце у округу

Почетак » Признање Капетан Миша Анастасијевић за најбоље ствараоце у округу » Актуелно » Признање Капетан Миша Анастасијевић за најбоље ствараоце у округу
DSC_0001DSC_0004DSC_0019DSC_0041DSC_0043DSC_0062DSC_0990DSC_0999

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић примио је у петак 14.7.2017. године у Сали Скупштине Града признање ,,Капетан Миша Анастасијевић“ којим је Град Ваљево награђен за најуспешнију локалну самоуправу у региону, захвалио се градоначелнику Лознице господину Видоју Петровићу што га је контактирао и упутио у ову значајну организацију и изразио задовољство што има прилику да подели радост са свим награђеним лауреатима ове вредне награде.

,,Капетан Миша Анастасијевић, чија је задужбина зграда Ректората у Београду, је човек који је обележио српску историју заједно са својим савремеником књазом Милошем Обреновићем који је створио нашу државу. Дух предузетништва, који је једно време био спутан у српском народу, управо треба да буде оно што ће и успети и што ће моћи ову државу и ово друштво да изведе на прави пут. Пример капетана Мише Анастасијевића је светао пример како, ако сте паметни, храбри и добри трговци, можете створити благодет и за себе и за своју државу “, рекао је градоначелник Гвозденовић.

Град Ваљево је просперитетна локална самоуправа која стреми остварењу виших циљева, унапређењу стандарда и услова свих грађана. Захваљујући инвестицијама у фабрици ,,Крушик“, сарадњи са словеначком фабриком ,,Горење“ и проширењу индустријске зоне у Попучкама на путу између Ваљева и Диваца, али и вредним људима и домаћинима по којима је овај град и добио име, наредне године очекује се отварање више од 600 нових радних места. Након година стагнације, интензивно се ради на развоју Дивчибара, односно туризма, саобраћаја, као и пратећих делатности.

Друштвено признање ,,Капетан Миша Анастасијевић“, које се уручује од 2000. године у оквиру традиционалне српске манифестације пројекта ,,Пут ка врху“ који воде новосадска Агенција ,, Медиа Инвент“ и Универзитет у Новом Саду уз подршку Привредне коморе Војводине, појединих локалних самоуправа (као што је Град Ваљево овога пута) и РТВ као медијски покровитељ, додељено је овом приликом на нивоу Колубарског и Мачванског округа. Награђени су најбољи актери привредног и друштвеног живота које покрива ПКС-Регионална привредна комора са седиштем у Ваљеву, односно они који се истичу својим радом и стваралаштвом. Свечаност доделе признања увеличале су својим наспупима бивша и садашња ученица ваљевске Музичке школе ,,Живорад Грбић“- Јана Рашић и Бојана Вујић.

Наш уважени песник, књижевник, културни и јавни радник Перо Зубац је пре говора о животу и значају капетана Мише Анастасијевића, поздравио присутне и објаснио зашто је, осим тога што у Ваљеву живе многи његови пријатељи, овај град њему битан:

,,Прво, што је Ваљево град највеће српске песникиње с којом сам ја имао част да путујем по седам-осам дана по Херцеговини и по Црној Гори, као мајка и млађи син, а она то никад није прихватaла. Били смо пријатељи, без обзира на велику разлику у годинама. Друго , што је у овом граду, у најлепшој Гимназији у Србији, једној девојчици која је ишла у ту школу написана најлепша љубавна песма српске поезије прошлог века, Вера Павладољска.“

Зубац је уручио повељу ,,Капетан Миша Анастасијевић“ са Златником- рад академског вајара Љубише Манчића из Београда градоначелнику Гвозденовићу, а потом су заједно уручили ово признање осталим овогодишњим лауреатима из нашег краја:

– Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице, награђен је за допринос развоју Лознице.

– Манастир Лелић, Епархија Ваљевска, награђен је за очување духовности, светосавских корена и афирмацију туристичке понуде региона.

– Младен Петковић, директор Холдинг корпорације ,,Крушик“ АД Ваљево, за најбољег менаџера у округу.

– Компанија ,,Инграп-Омни“ д.о.о. Ваљево-Београд за најбоље предузеће у региону.

– Ваљевска пивара АД Ваљево, директор Александар Рајевац за лидера одрживог развоја и конкурентности.

– Фабрика Горење Ваљево, Горење Група, за инвестиције, нове технологије и стандарде.

– Гордана Тешановић, Пољопривредно газдинство ,,Тешановић“ за најбољу жену предузетницу у округу.

– Предузеће ,,Јома-пласт“ Осечина за пословност и тржишну позиционираност.

– Јавно комунално предузеће ,,Видрак“ Ваљево, директорка Слађана Марковић за најбоље преузеће у јавном сектору.

– Предузеће за производњу, промет и услуге ,, EP-BELT“ ДОО Лозница за стратегију развоја.

– Самостална радња за производњу готових јела ,,ДОМАЋИЦА 014“ Ваљево за најбољи бренд – кнедла са шљивама.

– Предузеће ,,ВЕГА“ ДОО Ваљево, власник Станко Јешић за најбоље средње предузеће.

– Предузеће ,,Pejak Handel“ д.о.о. Бања Ковиљача за најбољег партнера.

– Грађевинско предузеће ,,OPEK“ ДОО Лозница за квалитет производа и услуга.

– Предузеће ,,Агранела“ д.о.о. Ваљево за најбоље мало преузеће.

– Фабрика кондиторских производа ,,Nelli“ д.о.о. Лозница за најдинамичнији развој.

Награда која носи име угледног српског предузетника из деветнаестог века капетана Мише Анастасијевића додељује се  фирмама, појединцима и индустријским објектима који иду у корак са Европом и светом по резултатима рада и пословања. Сви награђени су у конкуренцији за награде на републичком нивоу, које ће се додељивати идуће године на Благовести у Свечаној сали ,,Матице српске“ у Новом Саду.