Градоначелник и заменик на састанку са запосленима у Дому здравља

Почетак » Градоначелник и заменик на састанку са запосленима у Дому здравља » Актуелно » Градоначелник и заменик на састанку са запосленима у Дому здравља
naslovnanaslovna1dom ydravljadom

 

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић и заменик градоначелника мр Драган Јеремић одржали су данас састанак са запосленима у Дому здравља. Пословање, рад, активности, планови и проблеми Дома здравља биле су теме данашњег састанка.

Градоначелник је овом приликом нагласио да ће град Ваљево посебну пажњу посветити унапређењу примарне здравствене заштите. „Спремни смо на сваки вид сарадње, да учествујемо активно у набавци дијагностичке и друге неопходне опреме. Такође, подржаћемо и оснивање Регионалне хитне службе, јер сматрамо да је то од изузетне важности “, рекао је градоначелник др Слободан Гвозденовић.

„Од новог руководства имаћете пуно разумевање, пратићемо ваше захтеве и све оно што евидентирате као проблеме. Дошли смо да вам помогнемо и да чујемо који су ваши захтеви, предлози и сугестије, како би учинили све у оквиру могућности. Очекујемо врло брзо нови Закон о здравственој заштити, тим законом ће одређене услуге у примарној здравственој заштити бити поверене приватним ординацијама и приватним Домовима здравља, тако да ћете имати оштру конкуренцију. Очекујем да ћемо имати интензивну сарадњу приликом решавања проблема са којима се суочавате, али и приликом реализације заједничких активности“, оценио је градоначелник.

Заменик градоначелника мр Драган Јеремић нагласио је овом приликом да ће нова градска власт бити крајње добронамерна према Дому здравља и да паре не би требало  да буду проблем, јер је адекватна здравствена услуга од изузетног значаја.

„Показало се да су амбуланте такође од значаја у смислу доступности здравствене услуге грађанима. Ми смо у овој држави све старији и имамо проблем са доступношћу и приласку људима којима треба да укажемо неку помоћ и то је огроман проблем. Требало би да вам се набаве два-три џипа, јер ви имате много посла на терену. Нама је најважнији задатак да помогнемо нашим грађанима и да они имају адекватну здравствену  заштиту“, рекао је  мр Драган Јеремић који је овом приликом указао и на проблеме са хигијенским условима у здравственим институцијама нагласивши да се они морају решавати.

Др Завен Дер Хазарјан, директор Дома здравља истакао је да су запослени у Дому здравља поносни  на чињеницу да је ово једна од првих посета новог руководства једној установи чији је оснивач Град. Он је говорио о инвестиционим улагањима у протеклој и овој години.

„Дом здравља Ваљево је у периоду од септембра месеца 2015. године уложио знатна средства  у објекте и опрему. У септембру месецу 2015. године урађена је реконструкција крова на згради Стоматологије и започети су радови на адаптацији поткровља за потребе појединих служби Дома здравља. У новембру месецу 2015 године  започета је санација санитарних чворова у Стоматолошкој служби.

Из буџета  града Ваљева издвојена су средства  за куповину наменског фрижидера  за чување вакцина ,мерне ваге за Службу за здравстену заштиту деце.Набављене су две аутоматске рампе ,од којих је једна  постављена  на улаз службеног паркинга , а друга на прилаз службеним просторијама Службе за хитну медицинску помоћ са санитетским транспортом.Набављена је  машина  за прање и сушење подова чиме је  омогућено побољшање хигијенских услова  у Дому здравља. У марту  2016 године започета је реконструкција водоводне и канализационе мреже на централном објекту Дома здравља. У 2016. години Дом здравља је набавио следећу опрему: Машину за прање мебла, инвалидска колица, Аутоклав, Екг апарате, апарате за притисак, мерне ваге, рачунаре и лиценцирани софтвер и путнички аутомобил”, рекао је између осталог др Завен Дер Хазарјан, директор Дома здравља на данашњем састанку на коме су запослени имали прилику да разговарају са руководством Града о плановима, текућим проблемима и могућностима њиховог решавања.