Градски функционери поднели извештаје о приходима и имовини

Почетак » Градски функционери поднели извештаје о приходима и имовини » Актуелно » Градски функционери поднели извештаје о приходима и имовини

Поводом текстова који су се појавили у локалним медијима да градски функционери нису доставили извештаје о приходима и имовини Агенцији за спречавање корупције, Градска управа Ваљева демантује и обавештава грађане, да су градски функционери у прописаном законском року од 30 дана од избора и постављења на јавну функцију уредно поднели извештаје Агенцији за спречавање корупције.

Према доступним информацијама на сајту Агенције за спречавање корупције, налази се извештај  прихода и имовине коју је пријавио градоначелник Ваљева Лазар Гојковић. У регистру се не налазе остали извештаји, јер према новом Закону Агенције за спречавање корупције, који је ступио на снагу  1. септембра 2020. године, чланови Градског већа, изборна комисија, као и одборници у Скупштини града, нису у обавези да пријаве приходе и имовину, иако су извештаји о пријави на функцију предати у року.

Из Агенције за спречавање корупције нам је речено да ће извештаји које су поднели градски функционери бити ускоро објављени, јер још увек нису обрађени, док се извештаји које су поднели чланови Градског већа због новог Закона неће наћи у регистру Агенције за спречавање корупције.