Градско веће дало сагласност на програме рада установа културе

Почетак » Градско веће дало сагласност на програме рада установа културе » Вести » Градско веће дало сагласност на програме рада установа културе
Чланови Градског већа на данашњој седници утврдили су предлоге решења о давању сагласности на програме рада за 2013. годину: Народног музеја, Дома здравља, ЈИП „Радио Ваљево“, Центра за културу, Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“, Међуопштинског историјског архива, Завода за заштиту споменика културе, Модерне галерије, Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, Установе за физичку културу „Валис“ и  КУД „Абрашевић“.
 
Између осталог на данашњој седници најављено је да ваљевски Дом здравља у овој години планира отварање амбуланте у Миличиници, а у наредном периоду  и у МЗ „Брђани“ и „Градац“ која ће бити у саставу будућег Геронтолошког центра. Дом здравља ће наставити и у овој години са реализацијом по много чему јединственог програма „Медицинско село“.
 
Центар за културу у овој години реализоваће низ културних програма као што су: гостовања реномираних позоришних кућа, ликовне изложбе, изложбе радова деце и младих, као и деце са посебним потребама, концерте, промоције књига и  трибине, позоришне и музичке радионице, смотре рецитатора и друго. Слађана Марковић в.д.директора Центра за културу рекла је овом приликом да је у овој години неопходно урадити реконструкцију дела кровне конструкције Центра, као и вентилацију мале сале, а градоначелник града Ваљева Станко Терзић је сугерисао да се оспособи сала за биоскопске пројекције.
 
Говорећи о програму рада Музија, директор Владимир Кривошејев је нагласио да је потребно урадити урбанистички план за Бранковину, као и то да је неопходно инфраструктурно опремити овај културно-историјски комплекс како би услови боравка бројних туриста и посетилаца били бољи.
Директор Модерне галерије Душан Јовановић најавио је да ће у овој години ова реномирана иституција организовати три изложбе. Оцењујући да се УФК „Валис“ због малих снежних падавина не може похвалити са успешном зимском сезоном, директор Милорад Минић нагласио је да би требало размишљати о вештачком оснеживању стазе на Дивчибарама, чиме би значајно продужили сезону скијања и увећали приходе. Истовремено је оцењено да је прошла летња сезона на базенима у Петници била изузетно успешна, а предложено је да се у години, када ова Установа обележава три деценије постојања, тим поводом уприличе пригодне свечаности.
 
На данашњој седници утврђен је и предлог одлуке о давању на употребу и коришћење хале у Поћути фирми „Bemaco“ Serbia d.o.o Valjevo, у којој ће бити организована производња и упослено како је предвиђено 50 радника. Иначе, ова словачка фирма у новоотвореном погону у Ваљеву већ запошљава 109 људи, а због повећаног обима посла, користиће и халу у Поћути.

Leave a Comment