Градско веће о изменама и допунама програма пословања Дирекције

Почетак » Градско веће о изменама и допунама програма пословања Дирекције » Вести » Градско веће о изменама и допунама програма пословања Дирекције
Чланови Градског већа утврдили су амандман на предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету града Ваљева за 2015. годину-други ребаланс.
 
„С обзиром на то да се приближава крај грађевинске сезоне морали смо да урадимо ову једну измену. Карађорђеву улицу планирали да урадимо од Хајдук Вељкове до Узун Миркове и ту је 40 милиона планирано, али већ смо ушли у септембар и  неизвесно је када ће се усвојити ребаланс буџета, па да не би почињали обимне радове у главној улици на крају грађевинске сезоне, одлучили смо да средства преусмеримо на друге улице и 13 милиона за путеве јер то можемо брзо да урадимо. После 2000. године, ово је година највеће градње у Ваљеву и Ваљево је поново једно велики градилиште. Зато је значајно да усвојимо овај ребаланс и да у наредна два месеца завршимо планиране улице, путеве, мостове, али и школу у Брђанима да приведемо крају“, рекао је градоначелник Станко Терзић на данашњој седници Градског већа.
 
Градско веће на данашњој седници утврдило је и предлог решења о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ за 2015. годину, као и предлог закључка о усвајању измена и допуна програма комуналне изградње и одржавања објеката комуналне инфраструктуре Дирекције за 2015. годину.   
 
„Планирали смо да радимо Карађорђеву улицу али то захтева око 60 радних дана, а уз то и време потребно за тендере, па смо проценили да је због временских услова,  врло ризично да радимо ове године тај посао. Зато смо одлучили да та средства распоредимо на две позиције-на реконструкцију улица и путева. Што се тиче реконструкције улица, одлучили смо да, кад већ не можемо Карађорђеву, урадимо мање улице у граду које захтевају краћи временски период за извођење радова.Планирали смо да урадимо Синђелићеву улицу у два крака, један део од Идеје према мосту, а други део од Пантићеве према дуплим тракама. Санираћемо и један део Улице Војводе Мишића од Трга према старом СУП-у, као и Душанову улицу од бироа према Ђердапској, а уз то још неколико улица у зависности од тога колико ће Водовод моћи да нас прати са заменом цеви. Са завршетком ових улица у центру, град ће изгледати врло пристојно и остаје нам после само Вука Караџића улица да се пресвуче део од Карађорђеве до моста“, рекао је Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“. Он је додао и то да, што се тиче путева, Дирекција наставља програм који су донели. Асфалтирано је преко 30 километара путева у селима, а са овим додатним средствима програм ће моћи у већој мери да се реализује. 
 
 
 

Leave a Comment