Градско веће о Нацрту Просторног плана и разрешењу директорке Предшколске установе

Почетак » Градско веће о Нацрту Просторног плана и разрешењу директорке Предшколске установе » Вести » Градско веће о Нацрту Просторног плана и разрешењу директорке Предшколске установе

Чланови Градског већа на данашњој седници су усвојили предлог мишљења о Нацрту Просторног плана Републике Србије 2010-2014-2021, који ће бити прослеђен одборницима Скупштине града на усвајање. Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је рекао да је локалну власт истог тренутка по добијању овог Нацрта, 13. априла формирала Комисију са више од 40 чланова, који су прикупили све примедбе на План. “Као озбиљна власт и озбиљан град, уложили смо најважнију примедбу на статус града. Уместо регионалног, Ваљево је добило статус центра од националног значаја у Нацрту Просторног плана Републике Србије након јавне расправе у Ужицу, на којој сам изнео аргумент у прилог овом захтеву”, рекао је градоначелник.

На седници Већа усвојена је и иницијатива за разрешење Валентине Вукојичић Стефановић директоке Установе за децу предшколског узраста „Милица Ножица“ која ће бити упћена Министарству просвете Републике Србије. Заменик градоначелника Станко Терзић је рекао да је град, као оснивач Установе, за протекле три године из градске касе издвојио преко 72 милиона динара, или 51 % више у односу на период од пре три године.
 
“ Ниједан корисник буџета није имао овакав приоритет и повећање средстава, као Предшколска установа. На жалост, нисмо добили очекиване резултате, јер нису учињени помаци сразмерно уложеним средствима. У последњих седам месеци, ситуација се чак и погоршала. Јавно правобрнилаштво, буџетски и остале инспекције су понашле бројне нерпавилности у пословању Установе. Најозбиљнији пропусти су, чуло се на данашњој седници Већа, то што нису утврђени приоритети инвестиционих улагања и побољшања услова рада, неоправдано се каснило у реализацији активности планираних годишњим програмом пословања, константно запошљавање нових радника , неправилности у спровођењу јавних набавки. Принуђени смо да се на овај начин обратимо Министарству просвете, како би се ситуација у ваљевским обдаништима довела у ред и како би се реализовале инвестиције, за које је Град већ издвојио средства”, рекао је заменик градоначелника.
 
Члан Градског већа Александар Ранковић је рекао да је овај став Већа резултат одговорности локалне власти, јер “имамо на уму да располажемо новцем грађана Ваљева и да не можемо допустити да се дешавају овакве ствари и пропусти у пословању Установе у којој бораве деца”.
 

 

Leave a Comment