Градско веће о наставку изградње хале спортова и затвореног базена

Почетак » Градско веће о наставку изградње хале спортова и затвореног базена » Вести » Градско веће о наставку изградње хале спортова и затвореног базена
“Уколико поступак приватизације ЈИП “Радио Ваљево“ и ЈП “Регионална телевизија Ваљево“ не буде окончан продајом, нећемо дозволити да дође до ликвидације ових медија“, рекао је на данашњој седници Градског већа градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић образлажући прву тачку дневног реда која се односила на разматрање информације о току поступка приватизације ова два ваљевска гласила. Чланови Већа једногласно су прихватили закључак којим се прихвата наставак приватизације ових медија, али ће се заложити да се, у случају неуспешне приватизације,обезбеди социјална сигурност запослених, као и да у обе информативне куће буде спроведен поступак рационализације. Чланови Већа су се сложили и са закључком да у случају преузимања обавезе финансирања радија, буде покренут поступак преноса права коришћења на непокретностима на којима је носилац права коришћења Радио Ваљево у корист локалне самоуправе.
Градска Влада једногласно је прихватила предлог Одлуке о наставку изградње спортско-пословног центра у Ваљеву, као и предлог програма за израду урбанистичког пројекта. Према речима представника радне групе, дипломираног инжењера архитектуре Власте Чарнојевића, будући објекат на локацији код железничке станице састојао би се од спортског и комерцијалног дела, пословно-административног простора, помоћних и техничких просторија. Он је истакао многоструке посебности и потенцијал простора који указују на могућност формирања интегрисаног простора комплекса хале и других садржаја који се могу пласирати водећи рачуна о комплементарности и одрживости развоја кроз дужи временски период.
У наставку седнице прихваћен је предлог одлуке о приступању изградњи затвореног базена на локацији СРЦ Петница. Ова локација је била пресудна имајући у виду постојећу инфраструктурну опремљеност и потенцијал за даљи развој. Подршка је стигла и од Пливачког и Ватерполо савеза Србије који су граду упутили писмо о намерама и коме се истиче жеља да будући објекат буде коришћен и за Међународне кампове, одржавање пливачких митинга, ватерполо турнира, припреме репрезентације и клубова…
Имајући у виду да су смештајни капацитети постојећих обданишта у граду недовољни за смештај свих малишана у нашем граду, предложено је разматрање предлога одлуке о приступању изградњи обданишта у МЗ “Градац“. На територији ове месне заједнице 165 деце смештено је у друга обданишта у граду, а на недавно одржаном конкурсу поднето је још 60 захтева из овог дела града. Чланови Већа прихватили су предлог о приступању изградњи обданишта и изради пројектног задатка.
Сви предлози са данашње седнице Градског упућени су Скупштини града на даље разматрање.
 

Leave a Comment