Градско веће о процени угрожености града, запошљавању

Почетак » Градско веће о процени угрожености града, запошљавању » Вести » Градско веће о процени угрожености града, запошљавању
 
Чланови Градског већа Ваљева, на јуче одржаној седници су прихватили План процене угрожености града Ваљева, којим је у складу са Законом о ванредним ситуацијама и обавезама локалних самоуправа да израде овакав план. Председник Комисије за израду процене угрожености Александар Павловић је рекао да се овим планом процењује угроженост града, али доносе и предлози планова заштите и спасавања у ванредним ситуацијама.
 
Усвојен је и предлог Локалног акционог плана запошљавања за 2012. годину, којим ће се из градске касе издвојити 12 милиона динара за подстицај запошљавања у наредној години. Начелница Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове Тијана Тодоровић каже да je овим планом град Ваљево наставио да финансира програме запошљавања, које наредне године неће финансирати држава. То су запошљавања приправника-волонтера, као и јавни радови у социјалним и хуманитарним делатностима. Циљ је да кроз четири програма буде запослено 129 лица за шта је потребно скоро осам милиона динара више од планираних средстава у буџету за наредну годину.
Чланови Градског већа прихватили су и предлог уговора о оснивању Регионалног центра за управљање отпадом „Еко-Тамнава“. оснивање овог предузећа је још један корак у реализацији пројекта у коме поред Ваљева, учествују и општине Лазаревац, Уб, Барајево, Владимирци, Лајковац, Мионица, Коцељева, Осечина и Љиг, на решавању питања управљања отпадом н регионалном нивоу.
 
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је рекао да ће град Ваљево изградњом Трансфер станице и Рециклажног дворишта који су у току, бити потпуно спреман за сарадњу на овом пројектом, са циљем да се потпуно реши питање одлагања отпада за град Ваљево.
 
Након трасформације досадашњег предузећа „Ваљево турист“ у Туристичку организацију Ваљева, једна у низу активности је и пренос објекта „Бреза кампа“ са ове организације на град Ваљево.
 
Након ових тачака дневног реда, чланови Већа су прихватили сет уговора грађанима Ваљева, у складу са Правилником о расподели станова у Насељу „Милорада павловића“, који су изграђени по
Програму изградње нових, уместо НАТО агресијом оштећених објеката на територији Ваљева.
 

Leave a Comment