Градско веће о раду Дирекције за пољопривреду

Почетак » Градско веће о раду Дирекције за пољопривреду » Вести » Градско веће о раду Дирекције за пољопривреду
Извештај о раду Дирекције за пољопривреду и робне резерве Града Ваљева за 2011. годину, измене и допуне Програма коришћења средстава од наплаћених новчаних казни за прекршаје у саобраћају у 2011. години, биле су тачке дневног реда данашње седнице Градског већа Ваљева.
 
Директор Дирекције Предраг Ерић је образлажући извештај, рекао да је Дирекција у прошлој години реализовала планиране активности које се односе на редовно снабдевање и стабилност тржишта из области пољопривреде.
 
„Набавка приплодних јагњади, јуница и телади за тов, чување, обнављање и занављање, расподела субвенционисаног садног материјала, радионице из области воћарства и сточарства, организација овчарске изложбе, посета пољопривредном сајму у Новом Саду, студијска путовања, као и учешће у изради Стратегије пољопривреде Града Ваљева до 2020. године, део су активности Дирекције у прошлој години“, стоји између осталог у извештају Дирекције за пољопривреду.
 
Александар Јовановић, члан Градског већа задужен за пољопривреду, похвалио је рад Дирекције за пољопривреду. Он је оценио да је учешћем Дирекције у изради Стратегије пољопривреде, направљев оквир у коме ће се наредних десет година, систематски и стручно моћи реализовати потребне активности на унапређењу пољопривреде ваљевског краја.
 
„У протеклој години, Дирекција за пољопривреду је кроз директне субвенције од 3,5 милиона динара, нарочито у кукурузном семену, регулисала тржиште пољопривредне производње“, рекао је Јовановић.
 
Чланови Већа су одбацили жалбе изјављене против решења за утврђивање, наплату и контролу изворних прихода Града Ваљева. 
 
 

Leave a Comment