Градско веће о ски стази на Дивчибарама

Почетак » Градско веће о ски стази на Дивчибарама » Вести » Градско веће о ски стази на Дивчибарама
Измене и допуне програма пословања Јавног информативног предузећа „Радио Ваљево“ за 2015. годину су усвојене ради усаглашавања масе зараде за два месеца због престанка коришћења мировања радног односа за једног радника и истека уговора о раду на одређено време за другог радника, који је био замена, речено је на данашњој седници Градског већа. Такође, разматран је предлог одлуке о отуђењу три објекта у Индустријској зони и установљење права службености.
 
Комисија за отуђење непокретности је расписала јавни оглас за отуђење објекта, површине 2111 квадратних метара. Прихваћена је понуда ГПД „Градња-бетон инг“ од 71.000 евра. Објекат, површине 2802 квм продат је за 90.650,00 евра предузећу „Термо систем техника“. Трећа хала, површине 10.805 квм коју је и раније користила фирма „Самеди“, продата је овом предузећу за 398.061,60 евра.
 
На данашњој седници је пренето право коришћења противградних ракета на Републички хидрометеоролошки завод- Радарски центар Ваљево. Без накнаде су Радарском центру пренете 74 противградне ракете.
 
Образована је Комисија за давање у закуп „Ски центра Дивчибаре“, на чијем је челу Александар Вујић Суботић, начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове. Задатак ове комисије је да објави оглас за прикупљање понуда за давање у закуп „Ски центра Дивчибаре“ и спроведе поступак давања у закуп. Помоћник градоначелника Милорад Илић је рекао да се исход рада ове комисије не може предвидети и да је скупштинска одлука само оквир у коме ће се радити.
 
„Не може се предвидети шта нас у овом послу издавања ски стазе чека. Три пута смо вештачили, а проблем је објективан, јер издајемо нешто што не вреди ништа. Требало је направити процену нечега што не вреди ништа. Треће вештачење је обавио судски вештак за машинску струку. Узимајући у обзир године старости опреме, указује да је њен радни век истекао и да је њена еконосмка корист нула и чак негативна. Њена употреба је могућа уз велика улагања и ремонт. Одређеним методама извршена је процена шта тамо треба уложити, а то је 262.000 евра укупно, односно 62.000 евра у првој години. Када је све то сабрано, вештак је дошао до цифре од 1455 евра годишње за закуп објекта, на 15 година. Почетна цена је један динар, а ако се појави њих више, лицитираћемо. Да будемо реални, не знамо ми како ћемо решити питање воде. Ми смо се само обавезали да обезбедимо сагласности за начин решења овог проблема, за који се одлучи. Нико никога нема намеру да превари. На терену се све види и какве су могућности решења“, рекао је помоћник градоначелника.
 
Градско веће је усвојило и сет одлука о уговорима са физичким лицима. 
 
 
 

Leave a Comment