Градско веће прихватило измене Одлуке о радном времену и предлог Локалног акционог плана запошљавања

Почетак » Градско веће прихватило измене Одлуке о радном времену и предлог Локалног акционог плана запошљавања » Актуелно » Градско веће прихватило измене Одлуке о радном времену и предлог Локалног акционог плана запошљавања
_DSC0093_DSC0094

Чланови Градског већа су на данашњој седници прихватили предлог Локалног акционог плана запошљавања града Ваљева за 2017. годину. Овим планом су предвиђена средства у износу од 15 милиона динара за споровођење мера активне политике запошљавања, у складу са потребама тржишта рада и са програмом мера НСЗ-Филијале Ваљево.

Прихваћен је и предлог Одлуке о надлежностима у поступку прибављања, располагања и управљања стварима у јавној својини града Ваљева, као и Одлука о грађевинском земљишту.

Заменик градоначелника др Драган Јеремић је рекао да је измена Одлуке о радном времену доказ да се ради системски и плански:

„Чињеница је да је ово променљива категорија и да одлуку прилагођавамо актуелној ситуацији, у сарадњи са органима који највише брину о миру и безбедности у нашем граду. У зависности од њихових процена, ми доносимо овакве одлуке. Ниједна одлука није изазвана појединачним ексцесима, као што упорно покушавају да импутирају противници ове одлуке. И ова одлука коју ми данас предлажемо Скупштини да усвоји, је променљива и њена ефикасност ће се сагледати за два-три месеца.  Комисија за радно време наставља свој рад и следећи задатак је да пропише јасне услове које морају објекти исупњавати да би добили одређену категорију и назив. Пре је то радила држава, а сада град мора да пропише које то услове објекат мора да испуни да би носио назив, нпр. ноћни клуб. Није нам циљ да било ко остане без посла. Циљ нам је да град буде безбедан, сигуран и да сви буду задовољни. Има незадовољних због објеката у стамбеним зградама, али морамо бити јасни да људи имају право на одмор, мир и приватност. Ми ћемо тим објектима изаћи у сусрет у неким другим аспектима, у смислу повластица за закуп башти и слично. Пратићемо дешавања везана за Тешњар, јер је тамо највише проблема. Формирање видео надзора у целом граду ће допринети да ми ову одлуку пратимо успешније. Не стоје констатације да уводимо полицијски час и да је Ваљево затворен град и ова одлука то доказује“, рекао је заменик градоначелника.

На седници Градског већа усвојен је предлог одлуке о преносу права коришћења на згради културе у Улици Чика Љубина 5 Центру за културу Ваљева, како би се Центар уписао у јавне књиге о евиденцији непокретности, као носилац права коришћења зграде коју користи.

Предложено је да се ван снаге стави одлука о давању земљишта у закуп Православној епархији Ваљевској. У питању је парцела у Насељу Ослободиоци Ваљева, на којој је требало да се изгради православни храм. Како Православна епархија није у року од три године, како је предвиђено уговором, изградила храм, престало је право закупа земљишта на 99 година.

Предложена је измена одлуке о пијацама, којом се усклађују одлуке, јер се мења правни формат ЈП „Агроразвој- ваљевске долине“. Ово предузеће више не обавља делатност изнајмљивања властитих непокретности и управљање њима, а које се односе на управљање пијацом „Белошевац“.

Дата је сагласност на одлуку о ценама производа и услуга ЈП „Агроразвој-ваљевске долине“, предлог програма коришћења средстава за преузимање превентивних мера за смањење ризика од елементарних непогода у 2017. години.

Због оставке Јелице Стојановић на место начелника Градске управе за друштвене делатности,  финансије, имовинске и инспекцијске послове, усвојен је предлог о постављању Александра Пурића за вршиоца дужности начелника, а Јелице Стојановић на место в.д. заменика начелника. Одлучено је да се распише јавни конкурс за постављање начелника и заменика ове Градске управе.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић се захвалио Јелици Стојановић на досадашњем раду и истакао да се ради о кадровској промени у Градској управи, што избори увек и доносе.

„Ово је дијалектички производ времена, као и околности и одговор на многе дилеме. Госпођи Јелици Стојановић се захваљујем на досадашњм раду, који је био одличан и сама промена се доноси, јер ће Јелица Стојановић имати посебна, још сложенија задужења, неопходна за боље функционисање Градске управе“, образложио је ову одлугу градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.