Градско веће прихватило извештаје о пословању јавно комуналних предузећа

Почетак » Градско веће прихватило извештаје о пословању јавно комуналних предузећа » Вести » Градско веће прихватило извештаје о пословању јавно комуналних предузећа
Градско веће на данашњој седници, између осталог,  прихватило је извештаје о пословању за 2011. годину: ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“,  ЈКП „Видрак“, ЈКП „Водовод“, ЈКП „Топлана ваљево“, ЈКП „Полет“, Јавног предузећа за управљање и коришћење регионалног вишенаменског система Стубо-Ровни „Колубара“ као и Туристичке организације Ваљево.
 
„Ваљево има разлога да буде поносно на чистоћу у граду и на све цветне аранжмане које је и у овој години урадио ЈКП „Видрак““, рекао је овом приликом између осталог заменик градоначелника Станко Терзић говорећи о извештају о пословању Видрака.
 
„Дирекција за за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева у прошлој години свој рад је базирала на средствима из буџета града и из буџета Републике. „Прошла година је што се тиче финансијских показатеља у принципу успешна јер имамо степен остварења од 90%. Учествовали смо у 380 милиона динара извршених радова. Ту је и Карађорђева улица за коју су средстав дошла из НИП-а од готово 100 милиона динара, што укупно чини око 500 милиона динара укупне вредности радова. Сами смо сведоци колико је улица асфалтирано и колико је град улепшан. У 2011. години само из буџета Дирекције асфалтирано је 19 улица, паркинга и других инфраструктурних објеката. У претекле четири године урадили смо много на решавању инфраструктурних проблема  кој су били стари и по тридесет година у нашем граду“, рекао је између осталог Милан Матић, директор Дирекције на данашњој седници Градског већа и додао да се тренутно ради замена оштећених плоча на Трговима Живојина Мишића и Десанке Максимовић и да је започета припрема за изградњу паркинга на Јадру.
 
Говорећи о извештају Топлане за предходну годину, директор Драган Деспотовић оценио је да је ово предузеће у предходној години имало значајна инвестициона улагања-у проширење топловодне мреже и у уградњу котла од 50 мегавата. „Урађено је око 500 метара вреловодне мреже, а прикључено 12000 квадрата од чега 6 стамбених објеката и три куће. У протекле четри године угашено је 30 котларница и 16 индивидуалних ложишта и изграђено 50 топлотних подстаница, а предузеће је функционисало без проблема што се тиче уредног грејања станова“, рекао је Деспотовић. Овом приликом Станко Терзић оценио је да ће Град наставити да финансира инвестиционо улагања у даљу изградњу вреловодне мреже, али да се мора преиспитати цена прикључка и цела методологија и начин на који грађани плаћају прикључак, како би се нашло, за грађане, најповољније могуће решење.
 
Приликом разматрања извештаја Туристичке организације Ваљево за прошлу годину оцењено је између осталог, да је након репрограма дуга ова организација реорганизована и да је по новој систематизацији шест радника проглашено технолошким вишком, а остала су само четири запослена што ће у наредном периоду смањити трошкове зарада.
 
Градско веће на данашњој седници утврдило је и низ предлога закључака о извештајима о раду надзорних одбора јавно комуналних предузећа. 

Leave a Comment