Градско веће прихватило извештаје о раду јавних предузећа

Почетак » Градско веће прихватило извештаје о раду јавних предузећа » Вести » Градско веће прихватило извештаје о раду јавних предузећа
Чланови Градског већа на данашњој седници прихватили су извештаје о раду за предходну годину: Центра за социјални рад, Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева, Водовода, Полета, Видрака, Топлане, Туристичке организације.
 
„Град Ваљево улаже значајна средства у развој социјалних услуга. Имамо Дневни боравак за децу са посебним потребама, Клуб за особе са инвалидитетом, Народну кухињу, издвајамо новац за помоћ породицама палих бораца, ратним војним инвалидима. Данас смо исплатили три милиона за незапослене породиље за мај месец, и то за њих 315 од којих је 126 са села. Припремамо ребаланс буџета и драго ми је што ребалансом морамо да обезбедимо око 7-8 милиона управо за незапослене породиље. Прошле године повећање наталитета у Ваљеву је било за осам одсто, а ове године очекујем још бољи резултат. Имамо „Сигурну кућу“, ургентно хранитељство за старије особе и наш заједнички задатак је да интензивирамо програм „Помоћ у кући“, рекао је између осталог градоначелник Станко Терзић на данашњој седници.
 
„Укупно остварени приходи Дирекције износили су око 551 милион динара, што је за 7 одсто мање у односу на план 2012. године. Највише новца је утрошено на општу комуналну потрошњу и улице у износу од око 322 милиона, а осим тога и на одржавање улица око 269 милиона. Иначе, Дирекција је до сада укупно  расписала девет тендера за путеве и улице и применили смо другу методологију и начин расписивања тендера, а  до сада смо расписали око 25 тендера јавних набавки. Чекамо тендер везан за регионалне путеве вредан 62,5 милиона динара, чиме ћемо заокружити тендере за путеве и улице“, рекао је између осталог Драган Јеремић, директор Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева.
 
Чланови Градског већа на данашњој седници између осталог утврдили су и предлог решења о давању сагласности на одлуку о покрићу губитка ЈКП „Водовод“ и ЈКП „Полет“  за 2012. годину, предлог решења о давању сагласности на измене програма рада Завода за заштиту споменика културе за 2013. годину, извештај о раду на пословима управљања и одржавања сеоских водовода „Кукаљ“ и „Прскавац“ за предходну годину, као и предлог решења о давању сагласности о расподели добити ЈКП „Видрак“. 

Leave a Comment