Градско веће прихватило извештаје о раду установа културе

Почетак » Градско веће прихватило извештаје о раду установа културе » Актуелно » Градско веће прихватило извештаје о раду установа културе

Чланови Градског већа на данашњој седници утврдили су предлог решења о давању сагласности на програм рада Дома здравља за 2017. годину. Инвестициона улагања у Дом здравља која се планирају у току ове године су скоро два и по пута веће од оних у претходној.

„Дом здравља Ваљево је уз несебичну помоћ града Ваљева у протеклој години реализовао значајне инфраструктурне радове у установи. Набављена су два санитетска возила, ултразвучни апаратат, два фибрилатора, наменски фрижидер за одлагање и чување вакцина, два CTG апарата за службу гинекологије, аутоклав, апарат за анестезију са стоматолошком столицом, два инхалатора, ваге за бебе, рачунари, извршена је санација објеката и просторија, а набављена је и друга неопходна опрема“, рекао је прим. др Завен Дер Хазарјан на данашњој седници Градског већа образлажући програм рада Дома здравља за ову годину.

На предлог заменика градоначелника др Драгана Јеремића, Градско веће је донело закључак да све установе ураде анализу структуре запослених у наредном периоду, да се уради алтернативни модел пружања здравствених услуга који ће бити ефикаснији од постојећег као што су мобилне амбуланте и то у складу са бројем корисника услуга.

Чланови Градског већа утврдили су и предлог решења о давању сагласности на програм рада Здравствене установе апотека „Ваљево“ за 2017. годину. Осим тога, Веће је прихватило извештаје о раду за претходну годину: Центра за социјални рад, Народног музеја, Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“, Завода за заштиту споменика културе, Модерне галерије, Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, Центра за културу, КУД „Абрашевић“, Међуопштинског историјског архива и Установе за физичку културу „Валис“.

Приликом разматрања извештаја о раду Центра за социјални рад, заменик градоначелника др Драган Јеремић је рекао да се мора решавати питање завршетка Геронтолошког центра у Ваљеву. „Предлажем да Центар за социјални рад заједно са Градом под хитно нађе алтернативни начин како доћи до тога да се помогне људима којима је јасно да им је помоћ потребна. Да ли је то оснивање фондације или нешто друго у складу са законом, како би помогли онима којима би требало да помогнемо“, оценио је Јеремић.

Градско веће на данашњој седници утврдило је и предлог Одлуке о успостављању сарадње између града Ваљева и италијанске општине Менконико. У плану је реализација заједничког пројекта који се односи на рурални развој. „Ми партиципирамо са облашћу која се налази око бране Ровни и вероватно ће нам партнер на том пројекту, заједно са општином Менконико, бити словачки град Приевидза или Велење“, рекао је Јеремић.

Чланови Градског већа утврдили су и предлог одлуке о измени одлуке о јавном превозу путника, оперативни план за увођење послова управљања људским ресурсима за 2017. годину, као и решење о постављењу Александра Пурића начелника Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове и Јелице Стојановић, заменика начелника Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове.