Градско веће прихватило извештаје о раду установа културе

Почетак » Градско веће прихватило извештаје о раду установа културе » Вести » Градско веће прихватило извештаје о раду установа културе
Чланови Градског већа на данашњој седници прихватили су извештаје о раду за 2013. годину: Дома здравља, Здравствене установе Апотека „Ваљево“, Центра за социјални рад „Колубара“, Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“, Народног музеја, Завода за заштиту споменика културе, Модерне галерије, Центра за културу, Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“, Међуопштинског историјског архива, Установе за физичку културу „Валис“ и Културно уметничког друштва „Абрашевић“.
 
Између осталог на данашњој седници речено је да је Центар за социјални рад у 2013. години увећао број корисника за 11% у односу на предходне године. Поставке Народног музеја у Ваљеву и Бранковини у прошлој години обишло је преко 100.000 посетилаца. Модерна галерија је имала три престижне изложбе током предходне године. Матична библиотека је значајно обновила фонд књига и сада располаже са више од 149.000 књига. Центар за културу у предходној години организовао је гостовање најквалитетнијих српских професионалних позоришних представа, приређено је више концерата, изложби, трибина, књижевних програма, а посебна пажња посвећена је деци и младима кроз низ програма и едукативних радионица.Интернационални уметнички студио „Радован Трнавац Мића“ организовао је две групне изложбе реномираних уметника из Македоније и Русије, као и  четири изложбе „Из колекције Студија“. Установа за физичку културу „Валис“ реализовала је програмом предвиђене активности у 2013. години у области физичке културе у СРЦ „Петница“, Хали спортова, хали „Студент“, СРЦ „Пети пук“, фудбалском стадиону „Парк Пећина“ и ски стази „Црни врх“ на Дивчибарама. 
 
На данашњој седници Градског већа, између осталог,  прихваћен је  и извештај о активностима реализованим током 2013. године у оквиру историјског спомен комплекса знаменитог места Бранковина, а утврђен је и предлог оперативног плана одбане од поплава за воде II реда града Ваљева за 2014. годину. 
 
Чланови Градског већа прихватили су предлог закључка о уплати хуманитарне помоћи којим се препоручује изабраним лицима у извршним органима града Ваљева, постављеним и запосленим лицима у Градским управама да у складу са могућностима уплате хуманитарну помоћ за отклањање последица причињених поплавом на подручју града Ваљева.Чланови Већа одрекли су се данашње дневнице која ће бити уплаћена као хуманитарна помоћ за отклањање последица поплава. 

Leave a Comment