Градско веће прихватило низ важних одлука

Почетак » Градско веће прихватило низ важних одлука » Вести » Градско веће прихватило низ важних одлука
Чланови Градског већа дали су сагласност на данашњој седници на програме рада за 2014. годину  Установе за физичку културу „Валис“, Међуопштинског историјског архива и Туристичке организације. Овом приликом, градоначелник Станко Терзић нагласио је да је потребно што пре расписати тендер за радове на рехабилитацији олимпијског базена у СРЦ „Петница“, како би овај спортски центар спремно дочекао предстојећу летњу сезону. Директорка Туристичке организације Драгица Чанковић истакла је да ће у овој години ТОВ посебну пажњу посветити штампању публикације о Тешњару, ваљевском планинама, али и учешћу на сајмовима и другим манифестацијама на којима ће презентовати туристичку понуду ваљевског краја.
 
На данашњој седници чланови Већа утврдили су и предлог решења о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“. „С обзиром на то да ове зиме снега није било у Ваљеву, остварили смо у Дирекцији велике уштеде на тој позицији, па ћемо сада тај новац преусмерити на реконструкцију улица као и  радове на јавној расвети“, рекао је овом приликом Владан Јеринић, помоћник директора ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“. Градоначелник Терзић овом приликом је нагласио да је Ваљево један од најбоље осветљених градова у Србији, али да би требало обезбедити аутоматско активирање јавне расвете, уместо ручног, што ће такође донети уштеде у градском буџету.
 
Градско веће утврдило је и предлог Одлуке о изменама и допунама одлука којима су одређене казне за прекршаје, што је усклађено са Законом о прекршајима. Осим тога, утврђен је и предлог Одлука о изменама и допуни одлуке: о чистоћи, јавним паркиралиштима, радном времену, о одржавању улица, путева и других јавних површина као и о уређењу паркова, зелених и рекреационих површина.
 
Чланови Већа утврдили су и предлог Одлуке о образовању мобилног тима за инклузију Рома, као и предлог Одлуке о отуђењу непокретности у Индустријској зони. Помоћник градоначелника Драгољуб Крстић на данашњој седници истакао је да су се утврђивањем овог предлога Одлуке стекли сви услови да се потенцијалним инвеститорима понуди инфраструктурно опремљено земљиште у Индустријској зони површине око 10.000 квадратних метара. „Овим предлогом Одлуке, већи део Индустријске зоне ће бити у функцији и ми смо то постигли након дужег временског периода, тако да смо сада омогућили купцима парцеле које су расположиве“, рекао је између осталог Крстић.
 
Градско веће на данашњој седници утврдило је и низ Одлука о поверавању инвеститорских послова ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ за изградњу и извођење радова на неколико објеката. Између осталог, спортских терена на „Студенту“ који ће употпунити овај спортски комплекс, као и „балона“ у СРЦ „Петница“ где би радови требало да почну у септембру месецу, на крају летње сезоне. 

Leave a Comment