Градско веће разматрало ситуацију у Граду након снежних падавина и прихватло низ важних одлука

Почетак » Градско веће разматрало ситуацију у Граду након снежних падавина и прихватло низ важних одлука » Вести » Градско веће разматрало ситуацију у Граду након снежних падавина и прихватло низ важних одлука
Чланови Градског већа прихватили су информацију о функционисању градских служби за време снежних падавина протеклих дана. О тој теми, Градско веће известио је помоћник градоначелника Селимир Манојловић. „Све улице током снежних падавина првог и другог приоритета су очишћене и од данас се ради само по посебним захтевима и по њима се одмах интервенише. Предузеће „Видрак“ које се бави чишћењем тротоара је такође усешно решило те проблеме, тако да можемо бити задовољни оним што је учињено. Ми смо добили и две наредбе, једна је од премијера Ивице Дачића, а друга од начелника републичког Шатаба за ванредне ситуације Предрага Марића, које нас обавезују да предузмемо одређене мере између осталог и због ледене кише која се очекује током викенда. Зато морамо упозорити све грађане на то, а Штаб ће обезбедити да нормално функционишу све градске установе и институције у тим условима“, рекао је између осталог Манојловић и додао да је неопходно паркирана возила склонити приликом чишћења снега на јавним површинама, као и то да ће додатно бити ангажована два грађевинска предузећа како би по хитном поступку Град био у могућности да благовремено реагује у условима обилнијих снежних падавина или ледене кише.  Манојловић је додао и то да је Град обезбедио и додовољне количине мазута, тако да ће градске Топлана моћи да ради без проблема.
На данашњој седници Градског већа, градоначелник Станко Терзић је нагласио да ће током викедна све надлежне градске службе, као што су комунална полиција и инспекција бити ангажоване максимално како би се смањио ризик од повреда од леденица, леда услед кише или снега.
 
На данашњој седници чланови Градског већа прихватили су и предлог Локалног акционог плана запошљавања града Ваљева за 2013.годину који представља основни инструмент спровођења активне политике запошљавања у наредној години и чиме су дефинисани приоритети, циљеви и мере које ће бити спроведене како би се постигло одрживо повећање запослености у Граду.
 
Градско веће прихватило је и предлог Одлуке о финансирању трошкова вантелесне оплодње за коју је предвиђено да се из буџета издвоји три милиона динара. Између осталог, чланови Градског већа утврдили су и предлог Одлуке о измени одлуке о поверавању послова управљања и одржавања сеоских водовода „Кукаљ“ и „Прскавац“ ЈКП „Водоводу“ Ваљево, као и предлог Одлуке о преносу Установи за физичку културу „Валис“ права управљања на објекту Спортске хале „Студент“.  

Leave a Comment