Градско веће: Значајна издвајања за обданишта

Почетак » Градско веће: Значајна издвајања за обданишта » Вести » Градско веће: Значајна издвајања за обданишта

Чланови Градског већа Ваљева на данашњој седници су разматрали извештај о извршењу годишњег програма рада Установе за децу предшколског узраста „Милица Ножица“ за 2007/2008. годину. Заменик градоначелника Станко Терзић се након усвајања овог извештаја осврнуо и на актуелну ситуацију у Установи и на захтеве синдиката. Терзић је подсетио да је ребалансом буџета за 2008. годину, приорритет дат управо побољшању свеукупног положаја запослених у Установи , али и стања објеката. И у предлогу буџета за 2009. годину који ће се наћи пред члановима Већа идуће седмице, највеће повећање средстава очекује управо Предшколску установу. Издвајаџа града за ову Установу биће већа за преко 30 милиона динара. При томе, стручне службе града обишле су у претходном периоду сва обданишта и централну кухињу и утврдили су шта су приоритети у опремању и поправкама ових објеката.

„Град у овим тешким временима излази максимално у сусрет с намером да се значајно поправи стање и услови у којима бораве деца, али и раде запослени у овој Установи. Коефицијент за обрачун плата је изједначен са платама у образовању. У међувремену је утврђено да ће бити могуће да се из буџета одвоји још четири милиона динара, који ће бити расподењени кроз други део децембарске плате. Ипак, апелујем да се убудуће средства која се определе буџетом благовремено планирају и користе. Да се не деси као у буџету за 2008. годину да се на позицији за опрему, закључно са 30.11. слободно буде  1.500.000 динара , а стижу нам жалбе да нема довољно дидактичког материјала. То је могло да се искористи на почетку године, да деца добију оно што је неопходно. Ја вам сада исто предочавам, да оно што вам је опредељено у 2009. години, одмах у јануару користите за набавку неопходног дидактичког материјала. Такође, морате сагледати вашу унутрашњу организацију да нам се не десе ствари као пре пар дана. Неколико сати треба да се украде 190 метара крова и то ће коштати све нас, морају се чувари и сви добро организовати, а ми ћемо се максимално трудити да вас пратимо“, рекао је заменик градоначелника. Станко Терзић  је рекао да је формирана радна група на чијем је он челу и која треба да сагледа све аспекте за потписивање колективног уговора и решавање статуса 80 запослених у „Милици Ножици“ чије плате не финансира Град, као оснивач установе.

На данашњој седници су прихваћени и предлози одлука о заснивању радног односа начелница Градске управе за локални развој, урбанизам и комуналне послове и Градске управе за друштвене делатности, финансије, имовинске и инспекцијске послове,

Чланови Већа су на данашњој седници утврдили, између осталог и  предлог програма оптималног организовања ауто-такси превоза на територији града за 2009. годину. Измењена је и допуњена Одлука о допунским правима ратних војних инвалида и породица палих бораца из оружаних акција после 17. августа 1990. године.

Leave a Comment