Гвозденовић: Када бројке говоре и богови ћуте

Почетак » Гвозденовић: Када бројке говоре и богови ћуте » Актуелно » Гвозденовић: Када бројке говоре и богови ћуте

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић гостовао је синоћ у емисији “Градске теме” и за ИНФО 24 говорио о актуелним градским темама града Ваљева. Он је истакао да је 2019. година била најуспешнија година посматрајући период у протеклих 20 година.

Мислим да је 2019. година била најуспешнија година од 2000. па на даље. Ваљево је било једно велико градилиште, Ваљево је било и у фокусу Републичке Владе и председник је посетио Ваљево, односно Дивчибаре, а то је територија града. Многи значајни пројекти који су планирани деценијама су завршени као што је изградња изградња Основне школе “Милован Глишић”, изградња улице Мирка Обрадовића која је паралелна саобраћајница са свим главним саобраћајницама и велики број сеоских путева је асфалтиран, а замењене су и водоводне инсталације. Једноствано 2019. година је била изузетно успешна – причао је први човек Ваљева за ИНФО 24.

2020. година је нешто што треба да донесе прави препород и што би деца рекла “бум” у овом граду. Пре свега мислим на изградњу брзе саобраћајнице која треба да нас повеже са суто-путем Милош Велики. Не треба ни да наглашавам колики значај то има за град. Утицаће на један бољи квалитет живота у целом Колубарском округу и западној Србији. Очекујемо два озбиљна Немачка инвеститора која су крајем године била у Ваљеву и који су показали изузетно интересовање за овај град – открио је Гвоздевонић.

Имамо озбиљне планове када је развој пољопривреде у питању. Када је буџет у питању, ми смо затекли буџет од 8 милиона динара за пољопривреду, а он је сада преко 50 милиона динара, што говори у прилог овој мојој тврдњи да озбиљно планирамо да развијемо пољопривреду – истакао је градоначелинк за ИНФО 24.

Чињеница је да је незапосленост преполовљена, што је добро за нас. Што кажу: “Када бројке говоре и богови ћуте” – изјавио је први човек Ваљева.

Трећа грана по којој је Ваљево свакако познато је туризам. Недавно је отворен нови хотел на Дивчибарама “Црни врх”, а Гвозденовић је истакао да је ова планина постала прави хит у последњих неколико месеци као и да је само отварање хотела дало потпуно једну другу димезију тој планини.

Емисија је емитована на телевизији Студио Б, Инфо 24 и КЛИК ТВ, а цео интервју можете погледајте на YouTube каналу:

(Инфо 24)