Хемичар, проф. др Марко Тодоровић у посети Ваљеву

Почетак » Хемичар, проф. др Марко Тодоровић у посети Ваљеву » Актуелно » Хемичар, проф. др Марко Тодоровић у посети Ваљеву

Председник Српске академије иновационих наука проф. др Марко Тодоровић је данас посетио Ваљево. У име градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића, у Градској управи је са њим разговарао члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић, који је и сам редовни члан ове академије.

Након посете Градској управи, проф. Тодоровић је обишао и Истраживачку станицу и Спортско-рекреативни центар у Петници.

Проф. др Марко Тодоровић је један је од оснивача Универзитета у Бијељини, један од оснивача Сарајевског универзитета, где је шест година радио на Пољопривреденом факултету, шест година на Економском и 12 година на Технолошком факултету. Сматра се за једног од највећих живих хемичара у региону, а био је номинован и за Нобелову награду из хемије. Поред бројних истраживања из области хемије, екологије и економије, запажен је и по томе што је дао нову могућност грађења Мендељејевог периодног система. Објавио је велики број књига, добитник је преко 400 признања, од признања Савеза проналазача Србије оличеног у повељи Лидер проналазаштва, до звања редовног члана Српске академије иновационих наука.

Српска академија иновационих наука је настала као одраз традиционалне уметности нашег народа и великана науке. Њени чланови су истакнути универзитетски професори, научници и проналазачи националног и светског гласа.