Хиљаде посетилаца на Фестивалу дуван чварака

Почетак » Хиљаде посетилаца на Фестивалу дуван чварака » Вести » Хиљаде посетилаца на Фестивалу дуван чварака
Девети Фестивал дуван чварака одржан је у суботу 11. октобра у Ваљеву уз присуство 30 хиљада посетилаца, гостију из Словачке, Словеније и Француске, као и 42 такмичарске екипе и преко 60 излагача. Победник овогодишње манифестације је Марко Стојић, власник месарско трговинске радње „Месо продукт“ из Ваљева, друго место заузео је тим месаре „Цветковић“ из Ваљева, док је трећи Горан Миловановић- Геља из Ваљева. Најискуснији тим је „Стокопром“, најбољи почетник је Иван Недељковић, најупорнији чваркољубац је Етно село „Лелић“, највеселији оранијаши су „Четници Ваљево“. 
 
Чланови жирија су били професор Весна Котарац, Радисав Вујић из Пољопривредне стручне службе и професор Пољопривредног факултета Душан Живковић као председник жирија. 
 
Овогодишњи Фестивал отворио је Никола Михаиловић, председник Задружног савеза Србије, а госте је поздравила и помоћница министра за туриам Гордана Радосављевић.
 
Културно-уметнички програм је трајао током целог дана, а наступала су друштва из Ваљева, као и „Звезде Гранда“ Мирјана Алексић и Милан Топаловић Топалко.
 

Leave a Comment