Хитна седница Савета за безбедност града

Почетак » Хитна седница Савета за безбедност града » Вести » Хитна седница Савета за безбедност града
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и Савет за безбедност града Ваљева изразили су дубоко саучешће породицама четворице младића настрадалих у саобраћајној несрећи која се догодила прошле ноћи на Обилазном путу. Поводом ове трагедије, али и погоршане безбедносне ситуације у граду,  данас се хитно састао Савет за безбедност града Ваљева којим председава градоначелник Зоран Јаковљевић.
 
Савет за безбедност града донео је закључак да се затражи хитан пријем код министра унутрашњих послова Ивице Дачића, са иницијативом да што пре буду именовани начелник и остали руководиоци  Полицијске управе у Ваљеву, како би ваљевска полиција што ефикасније деловала у повереним пословима. Ове активности, закључио је Савет, требало би да допринесу смиривању безбедносне ситуације у граду, која је погоршана од почетка године.
 
Други закључак је да се упути предлог надлежним службама да се светлосном сигнализацијом додатно обележи и појачано обезбеди место на Обилазници где се догодила трагедија. Један од закључака данашњег састанка је и да се до 1. фебруара изради план приоритета и активности радних група које су формиране у оквиру Савета.
 
Данашњој седници Савета за безбедност града присуствовали су, поред градоначелника, Горан Лучић, председник Скупштине града Ваљева, Милоје Обреновић, начелник Колубарског округа, Милан Симић, в.д начелника Полицијске управе Ваљево, Драган Обрадовић, председник Окружног суда у Ваљеву, Милоје Ђурић из Окружног јавног тужилаштва, Милан Михајловић из Одељења за ванредне ситуације Колубарског округа, Зорица Јоцић, начелница Школске управе Ваљево, Зорка Јеремић, директорка Центра за социјални рад, Марија Гавриловић, директорка Завода за заштиту јавног здравља и прим. др Илија Трипковић, директор Здравственог центра Ваљево.
 
Град Ваљево је одвојио по 50.000 динара за породице страдалих младића.
 
 

Leave a Comment