Храброст на делу

Почетак » Храброст на делу » Вести » Храброст на делу

 

Захваљујући одважности и храбрости два младића из Ваљева двадесетпетогодишњег Немање Мезина и ватрогасца Милорада Гавриловића, спашен је живот седамнаестогодишње девојке из околине Ваљева, која је у понедељак 12. априла покушала да изврши самоубиство скочивши  у реку Градац. Двојицу младића данас је примио заменик градоначелника Станко Терзић који је овом приликом истакао да је овај одважни херојски чин вредан сваког дивљења. Одавајући признање за исказану храброст на делу и велики подвиг, Терзић је у име Града уручио Немањи и Милораду новчану награду од по 20.000 динара.
 
„ Част ми је што имам прилику да поздравим два наша суграђанина који су спасили девојку сигурне смрти, сачували још један млади живот и поштедели једну породицу од велике несреће и трагедије. Ваш подвиг је утолико драгоценији и значајнији, јер живимо у времену када је све мање људи који саосећају са другима. Ваше храбро дело враћа наду у то да постоје и овакви примери где доминира племенитост, пожртвовање, солидарност и спремност да се помогне другоме по цену да се угрози сопствени живот“, рекао је Терзић.  
 
Захваљујући се на указаној пажњи, Немања и Милорад су овом приликом нагласили да заслуге припадају и двема суграђанкама које су тог кобног дана пролазиле поред реке и прве виделе девојку која се дави. „Ми те госпође не познајемо, али користим прилику да им се захвалим, јер да није било њих не би девојку ни спасли“, рекао је Немања.
 
„Ја сам већ имао прилике да се нађем у оваквим ситуацијама због посла којим се бавим, али могу рећи да никада није лако бити у таквој позицији, зато посебно признање одајем Немањи који нема никаквог искуства. Свака му част“, рекао је Милорад.
 
Девојка којој су храбри младићи спасли живот добро се осећа и није претрпела озбиљне повреде. Пожртвованост коју су двојица младића показали немерљива је. Након данашњег пријема у Градској кући, у дугом плану је остала чак и дилема поједних новинара о томе ко је од њих двојице први скочио у хладни Градац, јер хероји су и један и други, а важно је једино да је помоћ девојци благоврмено указана и да се није угасио још један млади живот.
 

Leave a Comment