Хуманитарна акција „Најмлађи за најмлађе“

Почетак » Хуманитарна акција „Најмлађи за најмлађе“ » Вести » Хуманитарна акција „Најмлађи за најмлађе“
„Најмлађи за најмлађе“ назив је хуманитарне акције коју су данас спровели ученици ОШ „Прота Матеја Ненадовић“ из Бранковине и полазници „Унине креативне радионице“. На штанду испред згаде Градске управе су продавали ручно прављене честитке и новогодшње украсе, а сав новац ће бити уплаћен Центру за вантелесну оплодњу (ВТО) у Ваљеву.
 
Начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић каже да Град увек подржава позитивне акције, нарочито када имају тако хуман циљ, као што је помоћ Центру за вантелесну оплодњу:
 
„Подржавам овакве креативне и хуманитарне акције. Центар за ВТО има запажене резултате и веома ми је драго да су се и најмлађи укључили да подрже рад једне овакве институције.“
 
Директорка ОШ „Прота Матеја Ненадовић“ Милица Остојић каже да је циљ ове акције да деца развијају хуманост и свест о друштвеној одговорности.
 
Директор „Униног креативног центра“ Жељко Плавшић задовољан је одзивом грађана, међу којима су пензионери, радници, лекари, привредници. Он је рекао да ће наредних дана деца, која су учествовала у данашњој акцији, обићи Центар за ВТО, како би на лицу места видела начин на који овај центар функционише.
 
Центар за ВТО је ових дана прославио рођење 101. бебе у две године колико постоји. Овај Центар је један од ретких који нема листе чекања.
 

Leave a Comment