Хуманитарна акција за децу

Почетак » Хуманитарна акција за децу » Вести » Хуманитарна акција за децу
Помоћник градоначелника града Ваљева Драгољуб Крстић и председница Одбора за имплементацију Локалног плана акције за децу Олга Јукић, приредили су  пријем за 10-торо деце из социјално и материјално угрожених породица са евиденције Центра за социјални рад. Реч је о традиционалном хуманитарном програму из Локалног плана акције за децу, а Град је за децу, уочи почетка нове школске године, из средстава Локалног плана, обезбедио гардеробу и пакете средстава за личну хигијену у укупној вредности од 450.000 динара.
 
Помоћник Драгољуб Крстић овом приликом пожелео је деци успешан почетак школске године и истакао да је ово само скромна помоћ, али да Град настоји да кроз овај и сличне програме, деци из осетљивих категорија становништва обезбеди преко потребну подршку.
 
Иначе, за имплементацију Локалног плана акције за децу у овој години из градског буџета опредељено је 3.000.000 динара. Недавно је завршена Школица пливања, коју је ове године похађало 150 ученика првог разреда свих седам ваљевских школа. На конкурсу је изабрано 11 пројеката из Локалног плана акције за децу. Неки од њих су већ реализовани, а код појединих је реализација у току.
 
Да подсетимо, реч је о следећим пројектима: Центра за културу Ваљево (пројекат под називом „Чудна шума је то“), Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“ (пројекат „Екологија и здрав живот деци“), Дома културе „Извор“ Ваљево (пројекат „Пехар за здраво детињство“), пројекат Фото клуба  (под називом  „Школа фотографије за основце“), Основне школе “Прота Матеја Ненадовић“ из Бранковине  (пројекат „Стопама славних предака“), Клуба екстремних спортова (пројекат „Ваљевска ролеријада“), Подружнице математичара Ваљево (пројекат „Математичка играоница“), Основне школе  „Сестре Илић“ (пројекат „За успешну малу матуру у Ваљеву“), Удружења „Зелени траг“ (пројекат „Зелена стопала“), Удружења грађана „Грађанска шанса“ (пројекат „Школа енглеског језика и информатике за децу из хранитељских породица“) и пројекат Планинарског клуба „Повлен“ (под називом „Планинарењем до здравља“).

Leave a Comment