Хуманитарна помоћ у сточној храни

Почетак » Хуманитарна помоћ у сточној храни » Вести » Хуманитарна помоћ у сточној храни

Хуманитарну помоћ за пољопривреднике из ваљевског краја данас су донирали представници Делта Фондације и Делта Аграра, у вредности од милион динара. Данас је у Ваљево допремљено око 15 тона сена, 20 тона кукуруза и 15 тона концентрата за јунад.
 
Након поплава које су задесиле наш крај, Регионална привредна комора Ваљево се ангажовала да обезбеди помоћ у сточној храни и на основу њеног дописа су се одазвали, поред осталих, Делта Аграр и Делта Фондација.
 
Заменик градоначелника Жарко Ковач, члан градског већа Никола Радојичић и представници Регионалне привредне коморе су примили донаторе из Делта Аграра Зорана Спорића, директора откупа и продаје меса и стоке и Ивана Костића, директора Делта Аграра, као и Александру Кресовић, заменицу директора Делта фондације.
 
Заменик градоначелника Жарко Ковач је госте упознао са штетама које су претрпели пољопривредни произвођачи и захвалио се на значајној помоћи. Према проценама комисије града Ваљева штета након мајских поплава на земљишту и засадима је 47,7 милиона динара а највише су страдала сливна подручја Колубаре, Обнице и Јабланице.
 
“Процене штете на пољопривреди није коначна и комисије су још увек на терену. Према првим подацима око 50 хектара земљишта је нестало, а због нанетог муља девастирано је више од 100 хетара. Ова донација  Делта аграра  у великој мери ће помоћи ваљевским пољопривредницима да ублаже штету у својим газдинствима –  каже члан Градског већа Никола Радојичић.
 
ПР Делта Фондације Љиљана Јевремовић је истакла да су у протеклом периоду организовали неколико значајних хуманитарних акција, као и да се нада да ће ова донација помоћи пољопривредницима да преброде прве тешкоће након катастрофалних поплава.
„Додатну помоћ пружиће наши стручњаци одговарајућим саветима“, каже ПР Делта Фондације Љиљана Јевремовић.
 
„Делта“ Фондација је поред Ваљева, хуманитарну помоћ упутила и у Обреновац, Параћин, Трстеник и Смедеревску Паланку.
 
 

Leave a Comment