Иако снег непрестано пада- у Ваљеву ситуација под контролом

Почетак » Иако снег непрестано пада- у Ваљеву ситуација под контролом » Вести » Иако снег непрестано пада- у Ваљеву ситуација под контролом
Сви регионални и магистрални путеви на подручју града Ваљева су проходни уз успорено одвијање саобраћаја на појединим деоницама због снега који непрестано пада. Предузеће „Инграп-Омни“ јуче и у току ноћи,  интензивно је радило на уклањању снега са  свих улица првог и другог приоритета, локалних и некатегорисаних путева који  су прочишћени и где се саобраћај несметано одвија.  Проблема је било са непрописно паркираним аутомобилима, па је Штаб још једном апеловао на грађане да их уклоне како би механизација могла несметано да прође.Оба путна правца до Дивчибара, преко Каоне и Богдановића брда се чисте и проходни су за саобраћај.
 
Град је уредно снабдевен водом, електричном енергијом, а градска Топлана функционише без проблема. Упркос интензивним снежним падавинама и ниским тепературама, градски саобраћај функционише нормално. Штаб за ванредне ситуације на данашњој седници донео је закључак да нема услова за проглашење ванредног стања.
 
Закључно са јучерашњим даном нису саобраћале аутобуске линије приградског саобраћаја на релацијама Ваљево-Доње Лесковице и Ваљево-Сува чесма-Горња Буковица. Скраћене су линије:Ваљево-Бачевци (до Цигине кафане), Ваљево-Јаловик (до Уве ), Ваљево-Брезовице (до Вујиноваче), Ваљево-Бабина Лука (до Међака), Ваљево-Оглађеновац (до Ерачког гробља) и Ваљево-Караула (до Бучја).
 
„Данас се чисти и пут у Лесковицама, а Предузеће за путеве и  „Инграп-Омни“ раде непрекидно са свом расположивом механизацијом. Јавне површине су очишћене захваљујући напорима радника „Видрака“ који раде и током овог викенда, а планирали смо да у понедељак ангажујемо и додатне раднике како би и јавне површине посебно код Болнице и других важних установа биле очишћене“, истакао је између осталог градоначелник града Ваљева Зоран Јаковљевић на конференцији за новинаре након данашње седнице Штаба.
 
Хитна служба ваљевског Дома здравља појачана је са још две екипе. Двадесет два болесника који су на дијализи су збринути, а јуче је екипа Дома здравља у саставу-др Гордана Радојевић, медицинска сестра Оливера Мутић и возач Горан Аничић, успела да се пробије до тешког  болесника у Горњем Таору и да му укаже неопходну медицинску помоћ.
 
Уколико се укаже потреба, Болница у Ваљеву је спремна да збрине све којима је помоћ потребна, а Министарство одбране је ставило на располагање и десет кревета у војној амбуланти у Ваљеву, као и специјално возило за чишћење снега за најнеприступачније пределе.
У Ваљеву јуче једино нису радиле школе у Доњим Лесковицама и у Дивцима. Штаб је разматрао препоруку Министарства просвете и науке о обустави наставе од понедељка и коначну одлуку ће донети на сутрашњој седници.
 
На данашњој седници Штаба је истакнуто да су обезбеђени  ланч пакети са основним животним намирницама за најугроженије у удаљеним брдско-планинским селима, од чега су три већ достављена јуче. Грађани којима је потребна помоћ, могу се обратити референтима у месним канцеларијама који су на дежурству и током викенда.
 
Штаб је апеловао на грађане да се максимално укључе у чешћење снега у својој непосредној околини. Све надлежне службе функционишу, на сваки захтев угрожених, старих и болесних суграђана се реагује, а  Штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању и из сата у сат прати ситуацију на терену. На данашњој седници због низа успешних интервенција, похваљен је рад Сектора за ванредне ситуације и Ватрогасне службе. 
 
 

Leave a Comment