Играли смо срцем за све вас

Почетак » Играли смо срцем за све вас » Вести » Играли смо срцем за све вас
Утакмица са Словенијом, на недавно завршеном Европском првенству у Пољској, која је репрезентацију Србије довела до финала, када је млади Ваљевац Милош Теодосић постигао 32 коша и био човек одлуке, још се препричава и буди снажне емоције читаве Србије, а посебно љубитеље кошарке у његовом родном граду. Иако је тек закорачио у професионалну каријеру, након великог успеха у Пољској, Милош је постао идол младим генерацијама не само у граду на Колубари већ и шире.
 
У част доласка Милоша Теодосића, српског кошаркашког репрезентативца, који је изабран у идеалну петорку шампионата и добио ласкаво признање за најбољег плејмејкера, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић приредио је свечани пријем.
 

„Ово је велики успех пре свега за српску кошарку, а затим и за сваког од нас. До медаље смо дошли мукотрпним радом, а сигурно да је наш циљ златна медаља и томе се надамо на Олимпијским играма у Лондону 2012. године. Жеља сваког играча је да понесе неку титулу са великог првенства, али ја ништа од тога не бих постигао да није било мојих саиграча“, рекао је Теодосић.
 
Коментаришући да је српска репрезентација након полуфиналне утакмице са Словенијом била и физички и психички исрпљена, на првом месту свесна великог успеха-пласмана у финале, Милош је рекaо: „Знали смо шта нам носи златна медаља, али смо били свесни да је и сам пласман у финале веома значајан. Зато у старту, као једна млада екипа нисмо били тотално спремни и фокусирани на завршну утакмицу“.
 
Он је нагласио да је рад са селектором Ивковићем нешто посебно. „ Све ово је резултат нашег заједничког квалитетног рада и тимског духа и морам рећи и то неће бити фраза, стварно смо дисали као један. Остаје нам још два-три дана да се одморимо, а онда сви настављамо са својим клубским обавезама, свако у свом клубу, а ја у грчком Панатенаикосу. Ово је један сјајан млад тим и у овом тренутку га не бих мењао никада. Све време смо играли срцем, за све вас“, рекао је Милош.
 
Не скривајући задовољство што је у прилици да поздрави у име града Ваљева нашег младог суграђаннина, врхунског спортисту чије време тек долази, градоначелник Јаковљевић је рекао: „Почаствовани смо што је Милош Ваљевац. Гледајући све оно што је наша репрезентација постигла на Европском првенству били смо јако поносни на њега. Полуфинална утакмица са Словенијом била је за памћење, а најбољи у тој утакмици је био Милош и ја му у име града честитам на великом успеху који је постигао и желим му успешну каријеру“.
 
 
У име града он је Милошу уручио пригодне поклоне- Повељу града и слику Миодрага Пешића, а кошаркашка лопта са Милошевим аутограмом остала је граду као успомена на велики успех младог кошаркаша, који је на добром путу да оствари блиставу спортску каријеру афирмишући Србију и Ваљево у Европи и свету.
 

Leave a Comment