Илиндански вашар у Новом Насељу

Почетак » Илиндански вашар у Новом Насељу » Актуелно » Илиндански вашар у Новом Насељу

Концертом Ане Кокић синоћ је испред цркве у Новом Насељу почело обележавање Илинданског вашара, шести пут по реду. У организацији Црквене општине Ново Ваљево и Дома културе “Извор”, уз подршку Града Ваљева, ове године се одржава вашар који траје два дана.

Данас, на Илиндан након литургије, од 10 до 16 сати биће одржана акција добровољног давалаштва крви коју спроводи ваљевски Црвени крст. Од 20 сати почиње културно-уметнички програм у којем учествују Дом културе “Извор”, КУД “Ђердан” и “Ваљарице”.

У име градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића, Скупштине МЗ и у своје име, присутне је поздравио Милан Гајић, одборник у Скупштини града.

„Надам се да ћемо и седми пут и наредних година овде бити у што већем броју. Град Ваљево је и ове године, као и претходних година подржао манифестацију. Посебно ми је задовољство да вас обавестим да је градско руководство донело одлуку да обрадујемо најмлађе у нашој месној заједници. Преко пута црквене порте кренућемо у изградњу дечјег игралишта, које ће бити најсавременије у граду Ваљеву, а и шире, по европским стандардима. Тако да нећемо морати децу да водимо на Пећину или у Београд, све ћемо имати овде у нашој месној заједници“, поручио је Милан Гајић.