IN MEMORIAM – др Саша Кристић

Почетак » IN MEMORIAM – др Саша Кристић » Вести » IN MEMORIAM – др Саша Кристић
У Ваљеву је јуче после дуге и тешке болести преминуо др Саша Кристић, професор Пословног факултета „Ваљево- Универзитета “Сингидунум“ и некададашњи рукометаш ваљевског Металца. Комеморација поводом смрти др Саше Кристића одржаће се у четвртак 03.10.2013. у 13 часова на Пословном факултету “Сингидунум“ у Ваљеву, опело у 15:30 часова у Храму Покрова Пресвете Богородице, а сахрана у 17:00 часова на Новом ваљевском гробљу.

Саша Кристић је рођен у Ваљеву, 13.09.1969. године у спортској породици од мајке Гордане и оца Бранислава, који је био рукометаш Металца и интернационални рукометни судија. Рукомет је почео да игра 1984. године у једној од селекција које су тренирали Слободан Јокановић и Никола Јевремовић – Гужва. Играо је на месту пивотмена и био веома поуздан одбрамбени играч. Са екипом Металца је 1992. године изборио пласман у Супер рукометну лигу. Наступао је и за Колубару из Лазаревца и Шамот из Аранђеловца. У рукомету је као савезни рукометни судија био активан до 2001. године.
 
Имао је и веома успешну професионалну каријеру. По завшетку Економске школе у Ваљеву, дипломирао је на Економском факултету у Београду, а магистрирао на Правном факултету у Београду. Имао је два доктората. На Правном факултету у Београду и Факултету за банкарство и финансијски менаџмент у Београду. Био је врхунски стручњак за буџет и једно време начелник буџетске управе општине Ваљево. Последњих година градио је успешну универзитетску каријеру као професор више економских предмета на Универзитету Сингидунум – Пословни факултет Ваљево у ужој научној области локалне јавне финансије.
 
Био је породичан човек и иза себе је оставио супругу Наташу и кћер Мину.
 
 
 

Leave a Comment