Инциденти на „Тешњарским вечерима“ не могу покварити манифестацију ни имиџ Ваљева

Почетак » Инциденти на „Тешњарским вечерима“ не могу покварити манифестацију ни имиџ Ваљева » Вести » Инциденти на „Тешњарским вечерима“ не могу покварити манифестацију ни имиџ Ваљева

„Три инцидента у прва три дана „Тешњарских вечери“ су усамљени  примери неодговорних појединаца и не могу нарушити имиџ ни Ваљева ни „Тешњарских вечери“. Вређање иранских уметника, крађа француске заставе и рушење споменика „Европа на бику“ у парку иза „Југопетролове“ пумпе јесу усамљени примери понашања неодговорних људи, али их ми озбиљно схватамо и апелујемо на грађане Ваљева, али и задужене за чување јавног реда и мира да онемогуће да се овакве ствари понове“, став је највиших представника градске власти поводом недавних изгреда, још увек непознатих починалаца.

„Осуђујемо такво понашање и младим суграђанима указујемо да има много могућности да укажу на своје српство и навијачку припадност, али на други начин и никако вандалским понашањем.Позивам и органе јавног реда и мира да што пре открију починиоце и да их адекватно казне.

Потрудили смо се ове године да манифестација има међународни карактер. Ови инциденти нису нарушили односе које градимо са пријатељима из Ирана и Француске и они потпуно разумеју проблем са којим смо се суочили. Изузев ових пар ружних примера, све остало указује на то да смо ми добри домаћини и гостољубив народ. Још једном бих замолио грађане Ваљева, нарочито млађу популацију да не дозволе да се овакви испади понове.

Полиција је и до сада била присутна на свим дешавањима, али након ових догађаја ће сигурно појачати своју контролу. Комунални полицајци и комунални инспектори су ових дана имали прилично посла и наставиће тако и даље, како би се „Тешњарске вечери“ привеле крају без озбиљнијих проблема. Апелујем и на разумевање ваљевских угоститеља, нарочито у Кнеза Милоша улици. Омогућено је да локали раде целу ноћ, због „Тешњарских вечери“, тако да и угоститељи морају прилагодити свој рад програмима. Убеђивања са њима да утишају музику на мање од два сата док трају позоришне представе у башти Дома војске,  заиста нису потребна.  Нећемо да вршимо пресију и да терамо некога да буде добар домаћин“, рекао је градоначелник.

Протеклих дана десила су се три инцидента. Најпре је група младића вређала уметнике из Ирана који су у Тешњару изложили своја дела и спремали национално јело. Током ноћи су за сада непознати починиоци, срушили споменик „Европа на бику“, који се налази у парку иза „Југопетролове пумпе“. Градска комунална полиција је одмах обавештена о овом инциденту, фотографисала је место и у сарадњи са полицијом прикупљају информације које ће довести до починилаца. Вече након тога, поломљен је јарбол и украдена француска застава са Куће француско-српског пријатељства у Тешњару.

Leave a Comment