Инфраструктурни радови у пуном јеку у Ваљеву

Почетак » Инфраструктурни радови у пуном јеку у Ваљеву » Актуелно » Инфраструктурни радови у пуном јеку у Ваљеву
sindjelicevasindjeliceva2sindjeliceva3sindjeliceva4

Завршено је асфалтирање коловоза на деоници Синђелићеве улице, од Пантићеве до Улице Владике Николаја у дужини од 180 метара и већ сутра ће ова улица бити отворена за саобраћај. Вредност радова је око шест милиона динара, а средства су опредељена из програма инвестиционог одржавања улица.

„Извођач радова „Компресор инг“ је испоштовао рок. Синђелићева улица је добила нови коловозни застор, нову јавну расвету, ивичњаке,  а следи и асфалтирање тротоара. Дирекција је само сервис за грађане и желим да ово предузеће буде искључиво у служби грађана. Зато сам данас овде са својим сарадником Миланом Трифуновићем, јер желим да истакнем колико је значајно што имамо оперативце, инжењере и друге запослене у Дирекцији који дају пун допринос томе да Дирекција послује добро“, рекао је в.д директора ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Зоран Трифуновић који је овом приликом најавио и изградњу кружног тока на раскрсници Улице Мирка Обрадовића и Хајдук Вељкове улице. „Значајно је да на том месту урадимо кружни ток, због брже циркулације саобраћаја, јер је то у интересу наших суграђана“, оценио је Трифуновић. Синђелићева улица је урађена у постојећем габариту, по свим правилима струке, а предстоји обележавања хоризонталне и вертикалне сигнализације.

Дирекција у наредна два месеца планира да заврши низ значајних инфраструктурних пројеката. На данашњој конференцији о предстојећим радовима Дирекције говорио је и помоћник директора Милан Трифуновић. „До краја године урадићемо јавну расвету у парку на Петом пуку, реконструкцију канализационе мреже у зони моста у насељу Веселиновић, спортски терен у Попарама, нови коловозни застор у делу Синђелићеве улице код Храма, али и реконструкцију Душанове улице која ће добити и савремене светиљке у LED технологији. Што се Душанове улице тиче, она ће бити реконструисана у дужини од 320 метара, од Улице Владике Николаја до продавнице „Еуропрома“. Уговорена вредност овог посла је 11 милиона динара, а извођач радова биће „Компресор инг“, рекао је Трифуновић и најавио да ће Дирекција наредне године урадити и реконструкцију Пантићеве са попречним улицама. „На тај начин ћемо заокружити причу која се односи на улице у центру Града и онда ћемо радити улице које су у широј зони“, рекао је Трифуновић.

Конференцији за новинаре присуствовао је и помоћник градоначелника Мирослав Пимић, који је одговарајући на новинарско питање у вези будућег статуса Дирекције, истакао:“Формирана је Комисија која ће се бавити решавањем статуса Дирекције и када будемо имали став Комисије, ми ћемо га саопштити. Комисија ће узети у обзир све што се тиче законске процедуре и решавања статуса Дирекције и изаћиће са својим јасним ставом, како ћемо решити статус овог јавног предузећа“, рекао је Пимић и нагласио да се о овом теми већ разговарало на састанку који је одржан у Београду у ресорном министарству, на коме су били и представници Сталне конференције градова и општина. Овом састанку су присуствовали и представници других градова и општина из Србије, који ће као и Ваљево решавати статус Дирекције. „Оно што је сигурно, ниједан град до сада није донео решење у вези Дирекције, тако да ћемо о овом теми тек разговарати када будемо имали јасан став надлежне Комисије“, истакао је помоћник градоначелника Пимић, који је и један од чланова Комисије за решавање статуса Дирекције.