Инфраструктурни радови у Ваљеву у пуном јеку

Почетак » Инфраструктурни радови у Ваљеву у пуном јеку » Актуелно » Инфраструктурни радови у Ваљеву у пуном јеку
dusanovaradoviradovi1radovi2

Због радова на реконструкцији водоводне мреже, које изводи ЈКП „Водовод“ Ваљево, затворен је за саобраћај део Пантићеве улице, од раскрснице са Душановом, до раскрснице са Поп Лукином улицом. То је прва фаза радова у овом делу Пантићеве улице, након чега ће уследити реконструкција, а потом и асфалтирање ове деонице. Извођач радова је Предузеће за путеве. Иначе, програмом је предвиђено да Пантићева улица буде реконструисана на деоници од раскрснице са Душановом до Улице Вука Караџића, а рок за завршетак свих предвиђених радова је 60 календарских дана. Укупна вредност радова комплетне реконструкције Пантићеве, без радова које изводи ЈКП „Водовод“ Ваљево, на деоници од Душанове до Улице Вука Караџића, износи 13,1 милион динара.

До предстојећег викенда планирано је да буду завршени радови на асфалтирању тротоара у Душановој улици, од раскрснице са Улицом Владике Николаја до продавнице „Еуропром“. На овој деоници у току је и постављање нове савремене јавне расвете. Укупна вредност радова, чији је извођач предузеће „Компресор инг“, у Душановој улици је 11,5 милиона динара.

У току је и редовно одржавање улица што подразумева крпљење рупа, поправљање оштећења на коловозу и асфалтирање деоница где је асфалт у већој мери оштећен и где је већа фреквенција саобраћаја. Извођач радова је предузеће „Компресор инг“, а у оквиру ових радова, завршено је асфалтирање коловоза на мосту преко реке Колубаре код Центра за културу, као и деоница код кружног тока у Градцу. У оквиру програма редовног одржавања улица, у току је крпљење рупа у делу Синђелићеве улице код раскрснице са Улицом Љубе Ковачевића, Хајдук Вељкове код Аутобуске станице и у Улици Вука Караџића код Ваљевске гимназије. Ови радови ће бити завршени до викенда. Предузеће „Компресор инг“ поправља оштећења на коловозу и на сеоском путу у Горњој Буковици.

У завршној фази су и радови на изградњи црпне и бустер станице у Рађевом селу, као и резервоара за воду у Јасеници. Осим тога, ових дана у припремној фази за асфалтирање  је и Ресавска улица.