Иницијатива за безбедније пружне прелазе

Почетак » Иницијатива за безбедније пружне прелазе » Вести » Иницијатива за безбедније пружне прелазе

Након учесталих несрећа на пружним прелазима на територији града Ваљева, где пролази пруга Београд-Бар, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић је упутио писмо ЈП „Железнице Србије“ . Писмо је упућено с молбом да се сагледају могућности постављања заштитних рампи, или других облика заштите на пружним прелазима. Непосредни повод за обраћање надлежнима у „Железници“ је погибија суграђанина Саше Степановића на пружном прелазу у попучкама.
Градоначелник у писму истиче да је та несрећа узнемирила све грађане Ваљева и актуелизовала проблем необезбеђених пружних прелаза, на којима је протеклих неколико година погинуло, или тешко повређено двадесет људи. На делу пруге која пролази кроз Ваљево има пет пружних прелаза, два у Попучкама и по један у Лукавцу, Дивцима и Лозници.
„Град Ваљево је спреман да учествује у финансирању одговарајуће заштите на овим прелазима. Из „Железнице“ су поручили да су за реализацију ових пројеката потребна значајна средства и да пружни прелази у Ваљеву нису предвиђени њиховим пројектима, јер имају светлосну и звучну сигнализацију. Према подацима „Жечезнице“ за један прелаз је потребно и до 15 милиона динара. Ми ћемо у сваком случају размотрити могућност да део новца у буджету за наредну годину определимо и у ову сврху, како би помогли да се обезбеди бар по један прелаз годишње“, рекао је помоћник градоначелника Радивоје Милутиновић.
 

Leave a Comment